Na svetskom tržištu trenutno postoji oko 1.000 brendova smart telefona, ali evropskom tržištu i dalje nedostaje jedan od prvih 10 igrača. Najvljujemo da Coolpad, 7. najveći proizvođač smart telefona na svetu i 4. u Kini, dolazi na evropsko tržište.

Porto mobilni telefoni
Coolpad Porto mobilni telefoni

Coolpad Porto

Coolpad Porto je smart telefon dijagonale ekrana od 4,7 inča, na ivicama tanak je 4,8 mm, dok mu je kućište 7,9 mm, što ga čini jednim od najtanjih telefona dostupnih na tržištu.  Zakrivljena ergonomska poleđina i veoma laki materijali, čija težina iznosi svega 119 grama, čine ovaj telefon pravim umetničkim delom. Inovativno, materijala mekanog poput bebine kože, kućište telefona Coolpad Porto, napravljeno je od indijskog oraha! Ovaj ekološki materijal nije samo dobar za vaše zdravlje, već i za izgled telefona, jer vam ni u jednoj situaciji  neće ostajati otisci prstiju na njemu. Porto će biti dostupan u crnoj i beloj boji.

Prednja kamera od 5 Mpx i glavna kamera od 8 Mpx sa opcijom LED osvetljenje, obezbeđuju fotografije visokog kvaliteta. Sa Portom, savršen noćni selfi postaje stvarnost, jer je Coolpad napravio kameru koja propušta  više svetlosti, ima f/2.2, BSI senzor što će učiniti da više vaših prijatelja bude na slici pomoću širokougaonog sočiva od 28 mm. Cool za selfi i cool za prijatelje, zar ne? Sve što je potrebno je da se nasmejete, a kamera će uslikati selfi bez pritiskanja bilo kojeg tastera. Ukoliko selfi nije dovoljan, uvek možete snimiti 1080p Full HD video!

Ne dozvolite da vas tanko kućište zavara, jer ovaj ultra tanki Porto je super brzi 4G LTE telefon koji vam pruža brzinu preuzimanja podataka o kojoj svi maštaju. Možete se opustiti gde god da ste i gledati svoju omiljenu TV emisiju, slušati bilo koju pesmu, pozvati prijatelje preko video poziva ili se priključiti striming revoluciji u svako doba. S obzirom da ste se udobno smetili, šta mislite o menjanju kanala pomoću Coolpad telefona? Ili, možda ipak želite da promenite temperature na klima uređaju? U samo tri jednostavna koraka, vi ćete kontrolisati svaki kućni uređaj koji koristi infra-red daljinsku kontrolu, jer vam Porto to omogućava.

Ukoliko očekujete dan pun obaveza, uvek možete koristiti opciju štednje energije i bićete sigurni da vam se baterija telefona Porto od 1800 mAh neće isprazniti.

Modena gold_2side

Coolpad Modena

Igranje igrica, gledanje video snimaka ili samo pokazivanje fotografija prijateljima nikada nije bilo tako zabavno, kao što je sada sa smart telefonom Coolpad Modena, čija dijagonala ekrana iznosi 5,5 inča. Pomoću naprednog 64-bitnog, četvorojezgarnog procesora Qualcomm Snapdragon 410 i Adreno™ 306 GPU, Modena čini 3D gejming jednostavnim.

Ovaj brzi 4G, LTE dual SIM telefon omogućava vam da se prebacujete sa jedne mreže na drugu kada god poželite. Idealan je za one koji su uvek u pokretu i koji žele da vide omiljene sadržaje na velikom i prosvetljenom svetlom ekranu. Sa premium dizajnom, nevidljivim ramom, 8,6 mm tankim kućištem, zakrivljenom poleđinom, Modena je dostupna u beloj, crnoj i zlatnoj boji.

Coolpad Modena je cool za beleženje specijalnih trenutaka kamerom od 8 Mpx i opcijom LED osvetljenja, ili snimanje 1080p videa visoke definicije. Kako biste postigli WOW efekat na svojim slikama, obavezno isprobajte opciju dodavanja šminke (makeup correction), opciju noćnog snimanja, HDR ili smile capture.

Baterija od 2500mAh omogući će gejmerima i onima koji su u pokretu da uživaju u opcijama koje im telefon Modena donosi.

Ovo nije kraj priče o ovim telefonima, i Porto i Modena imaju pametne opcije, tako da određenu aplikaciju možete pokrenuti iz stand-by moda, pritiskom samo jednog slova: da biste pokrenuli opciju pozivanja, pritisnite „c”, da biste pokrenuli internet pretraživač, pritisnite „e”, da biste pustili muziku, ukucajte „m”. A tu je i opcija duplog klika na Coolpad ekran, što će aktivirati telefon.

Sada kada znate da su Porto i Modena cool telefoni za vas, još više ćete ih voleti kada shvatite da su sve te cool opcije dostupne po zaista cool cenama.  Ovi premium telefoni, super dizajna, su najzad dostupni u Srbiji, a cena će biti između 150 i 200 evra.