Coolpad tablet

Coolpad, jedan od deset vodećih kineskih proizvođača pametnih telefona, zvanično je objavio prisustvo na zapadnoevropskom tržištu, ulaskom na nemačko i švajcarsko tržište. Ovom zvaničnom objavom, Coolpad je jasno predstavio planove za Evropu, s obzirom na to da je prodaja na tržištima Centralne i Istočne Evrope uspešno počela u trećem kvartalu 2015.

Coolpad tablet

Usklađivanje sa visokim i zahtevnim standardima evropskih komunikacija i navika potrošača, Coolpad je takođe predstavio svoj novi logo, potpuno nove brend vizuale, moderni i sveži dizajn brenda, čime izgled brenda na globalnom nivou govori sam za sebe.

 

„Dobro smo upoznati sa evropskim tržištem jer smo u Evropi prisutni godinama kao ODM proizvođač, za velike evropske telekomunikacione operatere. Prethodnih godina smo imali zaista jaku poziciju u Kini, bili smo prvi koju su predstavili dual sim mod, prvi smo koji su lansirali LTE telefon u Kini i imali smo mnogo drugih uspešnih projekata koje smo želeli da pokažemo svetu. Coolpad proizvodi veoma kvalitetne uređaje i smatramo da su inovacije ključ uspeha. Zaista verujemo da naši telefoni čine vaše živote cool, zbog uspomena i sadržaja koje čuvate na njima. Planiramo da budemo cool i prisutni dugi niz godina. Coolpad donosi inovativni dizajn, odličan kvalitet i pristupačne cene” – izjavio je, tokom svog govora, Denny Qiu, direktor evropskih operacija u kompaniji Coolpad.

Christoph Lichtenberg, direktor za Nemačku i Švajcarsku u Coolpad-u, predstavio je dva nova modela koji će biti prodavani na svim evropskim tržištima, Coolpad Porto S i Torino S. „Uzimajući u obzir globalna istraživanja o ponašanju potrošača, izgled pametnog telefona je ključ kupovine. Prvi utisak je bitan! Samo ako ste impresionirani dizajnom telefona, poželećete da saznate više o proizvodu i pogledate specifikacije. Ako vam se ne dopada izgled, sve ostalo je nevažno. Usled ovih okolnosti, izgled, dodir i utisak o telefonu su odlučujući za svakog kupca. Zato radimo na tome da Coolpad bude cool na prvi dodir! Predstavićemo vrhunske karakteristike kao što su Qualcomm procesor, LTE ili sensor za dodir prsta, u telefonima nižeg i srednjeg cenovnog ranga. Coolpad će početi sa prodajom u Nemačkoj i Švajcarskoj sledećeg meseca, a Coolpad Modena, Porto S i Torino S biće dostupni preko naših partnera”.

Porto S nudi jasan ekran HD rezolucije od 5 inča (1280×720), koji ima ukupno 294 piksela po inču. Inovativna Miravision™ tehnologija pomoći će korisnicima da unaprede kvalitet slike na ekranu po želji. Neverovatno brzo preuzimanje podataka obezbeđeno je podrškom za 4G LTE. Pored toga, ovaj telefon ima Dual SIM, tako da može koristiti dve različite SIM kartice ili jednu SIM karticu i MicroSD karticu.

Iako je ovo samo pametni telefon, moguće ga je koristiti za gledanje omiljenih TV emisija ili besprekorno video pozivanje jer Porto S koristi tehnologiju „voice over LTE“ za pozive visoke definicije. Sa samo 7,6 mm debljine, Porto S je na vrhu liste najtanjih modela u svojoj cenovnoj kategoriji, ali ne dozvolite da vas izgled zavara, jer se ispod jednostavnog eksterijera, krije moćan četvorojezgarni procesor Mediatek™. Porto S nudi zadnju kameru od 8 MP sa LED blicom i može snimiti full HD 1080 video, koji možete pustiti preko pametnog TV-a.  Na prednjoj strani je smeštena kamera od 2 MP.

Porto S dolazi sa novim Android™ 5.1 Lollipop sistemom koji je redizajniran, brži, efikasniji i manje opterećuje bateriju. Zahvaljujući jakoj  bateriji od 2000mAh, predviđeno vreme razgovora iznosi 8h, a standby režim u 3G mreži iznosi 6 ¼ dana, što može biti još duže ako je uključen mod koji štedi bateriju. Porto S je telefon sa 1+8 GB interne memorije, a ukoliko to nije dovoljno, MicroSD kartica od 64GB može biti dodata. Dimenzije telefona su 143 x 72 x 7,6 mm, a težak je samo 125 gr. Porto S dostupan je u beloj i tamno sivoj boji, a preporučena cena iznosi 129 dolara.

Torino S. Coolpad dizajneri bili su inspirisani prirodom kada su osmišljavali nejednako zakrivljen i prijatan na dodir Torino S pametni telefon. Kada je položen na leđa, podseća na bele rečne kamenčiće koji se presijavaju na suncu. Sličan koncept je prenešen i na prednji ekran, gde je Coolpad koristio 2.5D zakrivljeno staklo, dajući telefonu celovit i kompaktan izgled.

Torino S je prelep telefon sa ekranom od 4,7 inča u HD rezoluciji (1280 x 720), sa 312,5 piksela po inču i čitačem otiska prsta na zadnjoj strani. Radi se o Dual SIM, LTE telefonu sa memorijom od 2 GB RAM + 16 GB ROM, koju je moguće proširiti Micro SD karticom. Torino S pokreće Qualcomm Snapdragon 410 procesor i Quad Core 1.2GHz. Ovaj telefon može lako biti korišćen jednom rukom i daje mogućnost korisniku da aktivira sken otiska prstiju (do 5 prstiju) za izvršavanje različitih zadataka: otključavanje telefona, pokretanje aplikacija, brze slike ili selfije, snimanje poziva i sigurno plaćanje. Ovaj čitač otiska prsta je tako brz da mu je potrebno samo 0,5 sekundi da otključa telefon i 0,24 sekunde da napravi fotografiju. Senzor je takođe 99,9 odsto pouzdan, čak i kada su prsti mokri, i ima sloj koja je testiran na 10 miliona dodira, tako da prsti mogu biti skenirani u svim pravcima.

Pametni telefon debljine 7,9 mm poseduje IR daljinsku kontrolu i OTG. Zadnja kamera iznosi 8 MP, a prednja 5 MP. Torino S dolazi sa novim Android™ 5.1 Lollipop sistemom i COOL UI 8.0. Snaga baterije iznosi 1800 mAh. Dimenzije telefona su 139 x 67,8 x 7,9 mm. Ovaj Coolpad model biće dostupan u beloj i šampanjac bojama, uz preporučenu maloprodajnu cenu od 199 dolara.

Novi proizvodi će se pojaviti na tržištu u prvoj polovini godine.