Coolpad Porto S

Prilikom zvaničnog ulaska brenda Coolpad na tržište Zapadne Evrope u januaru ove godine, kineski proizvođač pametnih telefona najavio je dolazak novog proizvoda, telefona Coolpad Porto S. Coolpad ulaže energiju kako bi obezbedio pametne telefone inovativnog dizajna, odličnog kvaliteta po pristupačnoj ceni, što su sve odlike upravo ovog telefona.  Počevši od polovine aprila, Coolpad će ponuditi u maloprodajama svojih partnera, Coolpad Porto S telefon u beloj i tamno sivoj boji, a preporučena maloprodajna cena iznosiće oko neverovatnih 16.999,00 dinara!

 

Coolpad Porto S poseduje prelepi jasni 5” ekran u HD rezoluciji (1280×720), koji ima ukupno 294 piksela po inču. Kao što je i najavljeno, Coolpad je ovom telefonu obezbedio inovativne karakteristike. Tu je  Miravision™ tehnologija koja pomaže korisnicima da unaprede kvalitet slike na ekranu po želji.  Neverovatno brzo preuzimanje podataka je obezbeđeno sa 4G LTE podrškom, a ovaj telefon poseduje dual SIM slot, dajući mogućnost korisniku da odluči da li će uređaj koristiti kao dual SIM telefon, sa dve različite SIM kartice, ili kao telefon sa jednom SIM karticom i slobodnim ulazom za MicroSD karticu, od 64GB za dodatne filmove, slike, muziku itd. Potrebno je takođe napomenuti da telefon koristi tehnologiju „voice over LTE” za glasovno pozivanje visoke definicije.

Tanak svega 7,6 mm, Coolpad Porto S je jedan od najtanjih pametnih telefona u svojoj cenovnoj kategoriji, ali ne dozvolite da vas izgled zavara, jer ispod njegovog jednostavnog eksterijera, krije se moćan četvorojezgarni Mediatek™ procesor. Coolpad Porto S poseduje zadnju kameru od 8 MP sa LED blicom i lako može zabeležiti full HD 1080 video, koji možete gledati direktno na smart televizoru. Sa prednje strane nalazi se dobra kamera od 2 MP za video pozive ili odlične selfi fotografije. Kamera dolazi sa preinstaliranim selfi dodacima za ulepšavanje.

Coolpad Porto S ima Android™ 5.1 Lollipop sistem, koji je sveže redizajniran, brži i efikasniji, a malo opterećuje bateriju. Zahvaljujući njegovoj 2000mAh bateriji, vreme razgovora iznosi 8h, a vreme u standby režimu za 3G mrežu je 6 ¼ dana, što može biti i duže ukoliko je uključen mod za štednju baterije. Coolpad Porto S poseduje 1+8 GB interne memorije. Dimenzije telefona su 143 x 72 x 7,6mm, a težak je samo 125gr.

Coolpad je vodeći igrač u industriji bežičnih komunikacija od 1993. Coolpad je potpomogao početak proizvodnje prvih pametnih telefona i vodeći je developer i snabdevač integrisanih pametnih telefona, sistemima za bežične podatke i naprednim poslovnim rešenjima u Kini.  Kompanija se pojavila na berzi u Hong Kongu u decembru 2004. Kao jedan od prvih proizvođača fokusiranih na istraživanja i prodaju pametnih telefona, blisko sarađuje sa operaterima kako bi obezbedio inovativna, različita i kvalitetna rešenja. Šest R&D instituta osnovano je u Šenženu, Pekingu, Nanjingu, Xianu, Donguanu i Hefeiju, sa preko 2.000 istraživača. Predstavlja više od 80 proizvoda godišnje, a njegov internacionalni prodajni sistem pokriva Kinu, Severnu Ameriku, Evropu, jugoistočnu Aziju i Indiju. Coolpad je prisutan na evropskim tržištima od 2012. godine, kao ODM vendor najvećih globalnih mobilnih operatera. Godine 2015, Coolpad je uspešno lansirao svoj prvi pametni telefon pod svojim brend imenom u Evropi i radi na tome da predstavi još proizvoda odlične izrade tokom 2016.