Daryl Clewlow, novi art direktor Nordeusa

U nastojanju da unapredi vizuelni kvalitet svojih igara , kompanija Nordeus ojačala je svoj tim angažujući jednog od ključnih ljudi iz ove oblasti, Daryla Clewlowa. On je u kompaniju prešao iz londonskog gejm studija Natural Motion i zadužen je za kreativni razvoj i rast Nordeusovog tima artista.

Clewlow u Nordeus donosi trinaestogodišnje iskustvo u razvijanju igara za mobilne platforme i konzole koje je stekao u kompanijama poput Free Radical Design, Core Design, Rebellion, Blitz Games, kao i NaturalMotion, gde je radio na razvoju igara Clumsy Ninja, CSR2 i Dawn of Titans. Takođe, impresivno je i višegodišnje iskustvo i iz filmske industrije, gde je radio na specijalnim efektima za neke od najpoznatijih SF naslova.

“Pridružio sam se kompaniji iz želje da podržim dalji razvoj Nordeusovog art tima, kako bismo zajedno unapredili kvalitet dizajna u igrama. Ovo umeće je od sve veće važnosti, jer igrači očekuju isti nivo složenosti na svim platformama i u svim žanrovima. Ovo je veoma uzbudljivo vreme za kreativne profesionalce u industriji jer se granice u mobilnim igrama stalno pomeraju, a to je ono što radimo i u Nordeusu. Drago mi je da sam se pridružio kompaniji koja je već postigla veliki uspeh, a tek je na početku svog puta – to je jedan od aspekata koji nas izdvaja ”, kaže Daryl Clewlow.

Pre nego što je ušao u industriju igara, Clewlow je prvih sedam godina karijere proveo u filmskoj industriji fokusiran na specijalne efekte, radeći na brojnim holivudskim blokbasterima kao što su “Konačni horizont” i prvi deo Star Wars sage – “Fantomska pretnja”. Iako ima impresivno iskustvo u industriji igara kaže da je dolazak u Nordeus novi izazov, jer ulazi u kompaniju koja je u kratkom periodu postigla veliki uspeh, sa još puno potencijala za razvoj.

Branko Milutinović, generalni direktor Nordeusa kaže da je dolazak Daryla Clewlowa rezultat nastojanja kompanije da u svojim redovima ima najbolje stručnjake iz industrije:

“Otkako smo osnovali Nordeus, pre šest godina, težili smo da privučemo najveće talente iz celog sveta. Daryl je svakako jedan od njih. On u kompaniju donosi bogato iskustvo koji je sticao u proteklih 20 godina u industriji zabave, koje će doprineti napretku našeg celog art tima. Uveren sam da će Daryl zajedno sa timom biti jedan od važnih činilaca uspeha Nordeusa u ispitivanju novih mogućnosti u ovoj godini i nadalje. ”

Pored novih igra koje su u razvoju, kako u beogradskom tako i u londonskom studiju, Daryl Clewlow će raditi i na selekciji novih članova Nordeusovog art tima, budući da ovaj biznis ima potrebu da privuče najveće talente iz svih umetničkih disciplina.