Dečiji naučni kamp

Letnji Dečji naučni kamp (DNK) traje od 2. do 13. avgusta, a nove naučne avanture odvijaće se onlajn i uživo

Dečji naučni kamp je spreman za nove avanture! Od 2. do 13. avgusta, kao i prethodnih godina, spremili smo naučna druženja, učenja, igre i ideje koje ćemo deliti i stvarati. Ove godine, međutim, organizovali smo hibridni dnevni kamp tako što će se aktivnosti na kampu istovremeno odvijati onlajn i uživo, u četiri beogradska parka. Dok će deo dece biti na lokacijama u Beogradu, ostali će biti svuda po svetu! I jedan i drugi kamp imaće isti zadatak – kako u i o nauci pričati priče?

Šta je Dečji naučni kamp?

DNK je prostor u kom negujemo naučnu pismenost i oštrimo naučni pogled na svet saradnjom sa vršnjacima, ali i sa odraslima koji se bave naukom i komuniciraju je. Ove godine, jedan dan odvojili smo za geološka i geografska istraživanja, drugi za izučavanje istorije, treći biologije, a četvrti astronomije. Za ovu priliku pozvali smo naše ugledne naučnike i naučnice da zajedno sa decom istraže i isprobaju metode i otkrića iz svojih laboratorija. Deca će prikupljati i analizirati uzorke, mapirati, dokumentovati svoja istraživanja. Bavićemo se pravim naučnim radom. A potom ćemo rezultate istraživanja pretvoriti u priče koje možemo da ispričamo drugima tako da lako razumeju i komplikovane naučne teme.
Kako je kamp organizovan?

Oba ciklusa kampa su hibridni, deca će imati zajedničke aktivnosti ispred ekrana svojih uređaja ili na samom kampu.
 
Kampovi se održavaju u dva termina, od 2. do 6. avgusta i od 9. do 13. avgusta, a roditelji pri samoj prijavi mogu odabrati u kom terminu žele da deca učestvuju i u kom formatu (onlajn ili uživo). Broj mesta na kampu uživo je ograničen na 20 po terminu, pa sva deca koja ne budu uspela da se prijave na ovaj način imaće priliku da se pridruže onlajn verziji.

Na Dečjem naučnom kampu uživo mogu učestvovati deca između 8 i 13 godina, dok je onlajn učešće namenjeno svoj deci osnovnoškolskog uzrasta. 

 
Program traje svakog dana radnog dana od 9 do 13.30 časova.

Kako se prijaviti?

Prijave su elektronske i obavezne, na LINKU.
Broj dece za učešće uživo je ograničen na 20 i ukoliko broj prijava premaši broj mesta na kampu, prednost ćemo dati deci koja nisu do sada učestvovala u našim programima.

Prijave traju do 25. jula. Poslata prijava ne znači automatski prijem deteta na program koji se odvija uživo. Prijave za onlajn učešće se automatski prihvataju.

Na vašu e-mejl adresu stići će potvrda od organizatora ukoliko je prijava za DNK uživo prihvaćena. Sve prijave za DNK uživo, koje zbog ograničenog kapaciteta ne budu prihvaćene, automatski su odobrene za onlajn program.

Prilikom prijave neophodno je popuniti dokument o saglasnosti za učešće deteta u virtuelnom DNK, koji je potrebno odštampati, potpisati, fotografisati ili skenirati i ponovo zakačite prilikom prijave. Sve prijave koje nemaju popunjenu zakačenu saglasnost neće biti razmatrane. Roditelji čija deca budu učestvovala na programima uživo dobiće i saglasnost za učešće na kampu uživo putem mejla.

Program je u potpunosti besplatan za sve učesnike.