Dell Precision 7720Dell Precision 7720

Na sajmu Consumer Electronics Show (CES) Dell je predstavio niz rešenja, uz pomoć kojih ova kompanija teži da upotrebu računara pomeri na viši nivo. Svi predstavljeni Dell računari koriste Windows 10 operativni sistem i sedmu generaciju Gen Intel® Core™ procesora, osiguravajući maksimalnu produktivnost i kreativnost, a istovremeno pružajući nesvakidašnje vizualno iskustvo. Dokaz kvaliteta i inovativnosti Dell uređaja su i specijalne CES nagrade koje je ova kompanija dobila u čak sedam kategorija.

Dell Canvas – radite brzinom misli

Ono što je započelo kao Dellov koncept pametnog stola 2014. godine evoluiralo je u Dell Canvas novu kategoriju tehnologije radne površine koja omogućuje kreativnu produktivnost za content developere i dizajnere. Radna površina od 27 inča može se koristiti pod uglom ili položena ravno na sto kako bi profesionalci mogli da kreiraju, komuniciraju i izražavaju svoje misli i ideje, prirodno kao što to rade s olovkom i papirom, putem dodira ili digitalne olovke, pretvarajući crteže u digitalne slike. Dell Canavas je razvijen u saradnji sa kompanijom Microsoft pa je i kompatibilan sa bilo kojim Windows 10 uređajem, Dell Canvas se neprimetno spaja sa softverskim rešenjima poput Adobe-a, Autodeska, AVID-a, Dessault Systems i SolidWorks.

Najbolje je postalo još bolje – XPS 13 u konvertibilnom modelu i još snažniji XPS 15

Dell XPS je osvojio više nagrada nego ijedan drugi brend u Dell-ovoj istoriji. Nastavljajući dobru praksu, Dell je sada predstavio i XPS 13 2-u-1, najmanji 2-u-1 laptop na svetu. Novi XPS nudi mogućnost okretanja od 360 stepeni za višestruku produktivnost koristeći Continuum, do 15 sati rada baterije i savršenu jasnoću prikaza s QHD+ (5.7M piksela) InfinityEdge ekrana osetljivog na dodir – takođe prvog dostupnog kod 2-u-1 uređaja.

XPS & Precision – Najbolji kvalitet zvuka kod „sve-u-jednom“ (AIO) uređaja

Na tržištu se ne pridaje pažnja na kvalitet zvuka kod AIO računara. Novi XPS 27 AIO i Precision  Izrađeni u saradnji s Džekom Dž. Puigom, muzičkim producentom odlikovan nagradom Grammy i direktorom kreativnih inovacija u kompaniji Waves Audio, postavljaju sasvim novi nivo kvaliteta zvuka koja je ranije zahtevala spoljnu jedinicu za zvuk. S ugrađenim hi-fi sistemom, pružaju dosad najbolji kvalitet zvuka dostupnim kod AIO kompjutera sa 10 zvučnika koji pružaju zvuk i do 50W po kanalu. Uz to, impresivno je i vizualno iskustvo s 4K Ultra HD (3840 x 2160) ekranom osetljivim na dodir koji podržava 100 posto Adobe RGB raspon boja. AIO Precision pruža još više performansi s Intel® Xeon® procesorom, AMD Radeon™ Pro grafikom koja pruža VR i izvanrednu pouzdanost sa ISV sertifikacijom za top programe kao što su AVID i SolidWorks, kao i vodećim softverom za upravljanje i sigurnost.

Prva Dell VR mobilna radna površina potvrđuje Dellov autoritet u segmentu virtualne stvarnosti

Dell je svetski lider u virtualnoj stvarnosti (VR) s najviše mogućnosti u segmentu računara, uključujući XPS, Alienware i Precision radne površine koje podržavaju Oculus i HTC slušalice. Dell Precision 7720 mobilna radna površina, prva Dell VR mobilna radna površina dizajnirana posebno za stvaranje VR sadržaja. To je ujedno i najsnažnija mobilna radna stanica, zahvaljujući poslednjoj generaciji 7th Gen Intel® Core™ i Intel® Xeon®procesora i NVIDIA Pascal™ Quadro profesionalne grafike. A kako se radi o pokretnoj radnoj površini, kreatori sada mogu razvijati VR sadržaje gdje god za to dobiju inspiraciju.

UltraSharp 32 Ultra HD 8K monitorom Dell potvrđuje vodeću poziciju kompanije Dell u ovom segmentu

Dell UltraSharp 32 Ultra HD 8K Monitor prvi je na svetu 32-inčni 8K monitor. Emituje više od milijardu boja, 33.2M piksela, 100 posto Adobe RGB i sRGB raspon boja i dosad nedostupnih 280 ppi – što je četiri puta više nego kod Ultra HD 4K rezolucije te 16 puta više sadržaja nego kod Full HD uređaja. Monitori koji nude ovako ekstremni nivo rezolucije i Dell PremierColor jasnoću i gradaciju su važni u komercijalnim područijima gde je izrazito važno povećanje slike – kao kod montaže foto i video sadržaja, u medicini i dijagnostici, ili istraživanju nafte i gasa. Uz to, njegov gotovo bezgraničan ekran pruža 32 inča u vrlo kompaktnom izdanju.

 

Uz to, Dell najavljuje i nekoliko novih monitora s novim HDR odlikama kako bi pojačao vizualno iskustvo kroz široki spektar boja posebno za žive slike, veću jasnoću vibrantnih tekstura i pojačan kontrast. Novi monitori s HDR odlikama uključuju Dell 27 Ultrathin Monitor modernog dizajna, najtanjeg profila u svojoj klasi, InfinityEdge displej, Quad HD tehnologiju i USB Type-C povezivost kao i Dell 24 i 27 InifinityEdge monitore, koji pružaju i dvostruke 6W spoljne zvučnike.

 

Novosti za privatne i poslovne korisnike

Dell XPS linije, Inspiron i Alienware za privatne korisnike i OptiPlex, Latitude i Precision za poslovne korisnike poboljšani su 7. generacijom Intel Core procesora, USB-C s Thunderbolt 3 opcijom povezivanja i novom profesionalnom grafikom iz NVIDIA-e i AMD-a. Dell je osvežio i ponudu monitora, zadržavajući prvu poziciju na svetskom tržištu.

 

Proizvodi za poslovne korisnike takođe imaju 7. generaciju Intel Core vPro i Xeon procesora, kao i novi, ultra tanki dizajn notebooka i 2-u-1 računara, kao odgovor na zahteve korisnika za tankim i laganim proizvodima koji omogućavaju visoku produktivnost, sigurnost i upravljanje. Na primer, Dell je osnažio vodeću poziciju u segmentu radnih površina s Precisionom 5520, najtanjom 15-inčnom radnom površinom na svetu. U ponudu za poslovne korisnike dodate su i serija ultrabooka Latitude 7000 i nagrađivana 12-inčna serija 2-u-1 Latitude 5000.

 

Za ljubitelje desktop računara željnih rešenja koja ne zauzimaju puno prostora, Dell je pripremio novi OptiPlex 5250 AIO i obnovljenu liniju OptiPlex malih i mikro računara. Ovi elegantni proizvodi osiguravaju maksimalne performanse u kompaktnoj šasiji koja se može postaviti iza ekrana zahvaljujući inovativnim AIO stalcima. Druga mogućnost je postavljanje ispod stola. Savršeni za uparivanje sa stolnim ili prenosnim računarom, novi monitori uključuju Dell 24 Monitor za video konferencije, koji ima Full HD IR kameru s 2 megapiksela, mikrofon koji poništava buku i ugrađene dvostruke 5W zvučnike i Dell 24 Touch Monitor.

 

Na sajmu Consumer Electronics Show (CES) kompaniji Dell su dodeljene CES 2017 Innovation nagrade:

 

  • Dell Canvas (Honouree, u kategoriji Tech For a Better World)
  • Dell XPS 13 2-in-1 (Honouree, u kategoriji Computer Hardware and Components)
  • Dell XPS 27 AIO (Honouree, u kategoriji Computer Hardware and Components)
  • Dell Latitude 5285 2-in-1 (Honouree, u kategoriji Computer Hardware and Components)
  • Dell 27 Ultrathin Monitor S2718D (Honouree, u kategoriji Computer Peripherals)
  • Dell Alienware 17 s Tobii Eye Tracking tehnologiji (Honouree, u kategoriji Gaming)
  • Dell Premier Wireless tastatura i miš KM717 (Honouree, u kategoriji Computer Accessories)

Dell

Sa nagrađivanim desktop i laptop računarima, 2-u-1 računarima, snažnim radnim površinama i posebnim uređajima izrađenim za specijalna poslovna okruženja, monitorima i sigurnosnim rešenjima i uslugama, Dell pruža zaposlenma sve što im je potrebno da se sigurno povežu, izrađuju i sarađuju bilo gde u svetu i u bilo koje vreme. Dell, kao deo Dell Inc. pruža korisnicima i organizacijama svih veličina najširi i najinovativniji portfolio proizvoda.