Kompanija Dell je na Microsoft Worldwide Partner konferenciji predstavila najnoviju Wyse thin clients seriju, baziranu na Windows 10 loT Enterprise operativnom sistemu, kao i na vWorkspace desktop virtualizovanom softveru, što je IT menadžerima olakšalo planiranje, primenjivanje i pokretanje desktop virtualizacije. Nova rešenja pružaju dodatnu fleksibilnost za organizacije koje žele da razmeste Microsoft Azure sa VDI (virtuelnom desktop infrastrukturom) i nude naučnicima znanje za rad sa moćnim, bezbednim završnim tačkama, koje ne utiču na performanse ili produktivnost.

 

Wyse Thin Clients je sada dostupan sa Windows 10 loT Enterprise verzijom

Wyse thin clients je prepoznatljiv po fleksibilnosti upravljanja i kompatibilnosti sa različitim virtuelnim desktop rešenjima neophodnim za rad sa naučnicima i naprednim korisnicima. Visoko-regulisane industrije, znaju da je desktop virtualizacija ključ bezbednosti i zaštite kritičnih podataka, pri čemu zaposleni ostaju produktivni bez obzira na njihovu lokaciju.

Thin clients su sigurni, veoma prilagodljivi i pružaju vrhunski korisnički doživljaj. Prednosti i karakteristike uključuju:

  • Visoke performanse: Wyse 7490-Z90K10 i 5490-D90K10 poseduju procesore AMD G-serije sa četiri jezgra za fast boot komandu, odlične performanse i punu produktivnost u širokom spektru slučajeva.
  • Bezbednost: Zaštita od savremenih bezbednosnih pretnji, uključujući malware, sa karakteristikama kao što su Trusted Platform Module (TPM), BitLocker Drive Encryption, Secure Boot, i Windows Defender.
  • Fleksibilno upravljanje: Odgovarajuće upravljanje u raznim slučajevima korišćenja, od servera za bezručno upravljanje, Wyse Device Manager (VDM) softvera, ili Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM). Jednostavna, prilagodljiva administracija za samo nekoliko do desetine hiljada thin clients.

Microsoft Azure platforma – Sa VDI performanse sa Wyse vWorkspace 8.6
Wyse vWorkspace desktop virtualizovani softver olakšava operaterima da rasporede i pokrenu desktop virtuelizaciju Microsoft tehnologijama. vWorkspace 8.6 podržava Microsoft Hiper-V i Azure platforme, kao i virtuelne mašine bazirane (VMs) na Windows 10. vWorkspace 8.6 snižava troškove hostinga i podešavanja Windows aplikacije na Microsoft Azure i do 67 odsto dnevno. Operateri mogu da uključe/isključe, kao i da upravljaju udaljenim desktop sesijama na Microsoft Azure, smanje troškove smanjenjem napajanja neiskorišćenih sesija u okviru Public Cloud-a. Kako bi brže počeli moguće je pokrenuti vWorkspace iz Azure Marketplace.

Dell rešenje je dizajnirano da organizacijama svih veličina pruži ekonomičnu virtuelizaciju Windows desktopa i aplikacija kojima može da se upravlja bez specijalizovanog osoblja ili konsultanata. Pored Microsoft Hiper-V i Azure platformi, takođe podržava i druge privatne ili javne cloud-hosted i client-hosted aplikacije i desktop virtuelizacione tehnologije, omogućavajući hibridne cloud scenarije sa kombinacijom uređaja koje pokreće vWorkspace zasnovane na Azure platformi.

OptiPlex 9020 Micro Desktop
Dodatne nove prednosti i karakteristike vWorkspace 8.6 uključuju:

  • Globalnu lokalizaciju: vWorkspace 8.6 se za sada može instalirati na ne-romanskom jeziku OS/Active Directory okruženju kao što je pojednostavljeni kineski, japanski i korejski, sa podrškom za Double Byte Character Set (DBCS).
  • Veću povezanost sa Windows aplikacijama: vWorkspace pruža ekosistem konektora za Windows, Linux i Chrome uređaje, obezbeđujući veće iskustvo od HTML5 Ovi konektori su omogućeni za kineski, japanski i korejski, što olakšava korisnicima u multinacionalnim organizacijama bezbedan pristup aplikaciji i sadržaju.
  • Jednostavnost korišćenja: Korisnici mogu da se prijave na email adresu, a takođe se mogu lako povući i ispustiti datoteke iz fizičkog Windows računara u virtuelni desktop. Na primer, korisnici mogu da prevuku dokumenata direktno u ispravan folder, a host CRM aplikacije, ili agent is oblasti osiguranja može prevući fotografije u centralizovanu bazu podataka, čiji je domaćin.
  • Fleksibilnost: Druga poboljšanja uključuju aplikaciju za VDI, što pojednostavljuje primenu i upravljanje, i smanjuje broj slika koje bi Windows trebalo da održi.

 

 

Cene i raspoloživost

  • Wyse thin clients 7490-Z90K10 i 5490-D90K10 će biti dostupni preko Dell-a i preko direktnih partnera u SAD-u i širom sveta, počevši 29. jula 2015. godine. Cene se kreću od 659 dolara za seriju 7000 do 599 dolara za seriju 5000.
  • Wyse vWorkspace 8.6 će biti dostupan preko Dell-a i direktnih partnera u SAD-u i širom sveta, počevši 31. jula 2015. godine i cena počinje od 97,50 dolara po jednom imenu korisnika ili po pristupu uređaju za Premier licensing, uključujući i održavanje tokom prve godine.
  • Unified Communications Command Suite1 je dostupan.