Dell PowerEdge C6320

Kompanija Dell nastavlja da pomera granice računarstva visoke produktivnosti (HPC) i unapređuje rad sa velikim podacima, predstavivši PowerEdge C6320, najnoviji uređaj u 13. generaciji Dell PowerEdge server portfolija. U odnosu na prethodnu generaciju servera PowerEdge C6320 pruža i do dva puta bolje performanse u vodećoj HPC izvedbi, nudi najbolju kombinaciju troškovno efikasnog računarstva i skladištenja u kompaktnoj 2U šasiji za HPC hiper-konvergentna rešenja i uređaje.

Pojam usklađivanja HPC-a i big data je u stalnom porastu u poslednjih nekoliko godina. S obzirom da su analitika i big data od ključne važnosti organizacijama svih veličina i industrija, tradicionalna IT odeljenja uzimaju u obzir HPC rešenja kako bi ustupili brze i pouzdane informacije preduzetnicima i kako bi oni mogli donositi relevantne odluke.

 

Budući da hiper-konvergentni sistemi kao što su Dell Engineered Solutions za VMware EVO: RAIL  i Dell Web-Scale uređaja XC serije sada čine najbrže rastući deo celokupnog tržišta konvergentne infrastrukture, PowerEdge C6320 sa ugrađenim softverom za upravljanje čini idealnu platformu za korišćenje ovih uređaja.

 

Dell PowerEdge C6320 za računarstvo visokih performansi

PowerEdge C6320 je dizajniran da pruži četiri server čvora u 2U šasiji. U poređenju sa prethodnom generacijom ovaj uređaj pruža dvostruko poboljšanje performansi po LinPack specifikaciji, poboljšanje do 45 odsto SPECint benchmarkingu i do 28 odsto bolju energetsku produktivnost na SpecPower benchmarkingu. Ovo omogućava korisnicima da optimizuju performanse uređaja i ostvare veću produktivnost uz uštedu energije i prostora za čuvanje podataka.

PowerEdge C6320 opremljen je najnovijom generacijom Intel Xeon E5-2600 v3 procesora i pruža do 18 jezgara po utičnici (144 jezgara u 2U šasiji), do 512GB DDR4 memorije i 72TB fleksibilnog lokalnog skladištenja. Pored toga, PowerEdge C6320 sada dolazi integrisan sa iDRAC8 with Lifecycle Controller. Korišćenjem iDRAC8, korisnici mogu da automatizuju mnoge rutinske zadatke i smanje vreme i broj koraka kako bi implementirali, pratili i ažurirali svoje servere tokom njihovog životnog ciklusa.

Dell PowerEdge C6320
Dell PowerEdge C6320

Za najzahtevnije HPC i podatke velikih opterećenja, korisnici mogu upariti PowerEdge C6320 sa optimizovanim akceleratorom PowerEdge C4130. Kako se organizacije sve više okreću akceleratorima radnog opterećenja, za ubrzavanje obavljanja obimnog posla, PowerEdge C4130 je izrađen kao fleksibilan rack server visokih performansi, sa ciljem ubrzavanja najzahtevnija nivoa opterećenja. Ovaj server ima do 33 odsto bolju GPU / gustinu grafičkih akceleratora od najbližih konkurenata i 400 odsto više PCIe GPU / akceleratora po procesoru po rack jedinici od uporedivog HP sistema. PowerEdge C4130 može postići više od 7,2 teraflopa na jednom 1U serveru i ima odnos performansi do 4,17 gigaflopa po vatu.

Dell PowerEdge C6320 pokreće Commet

Commet je novi superkompjuter dizajniran da transformiše napredno naučno računarstvo, širenjem pristupa i kapaciteta u tradicionalnim i istraživačkim domenima. Razvijen u San Dijego Supercomputer Centru (SDSC) na Univerzitetu Kalifornije, Commet koristi 27 rack-ova PowerEdge C6320 računarskih čvorova i dizajniran je za optimizaciju kapaciteta za poslove skromnih razmera. Zahvaljujući 1.944 čvorova ili 46,656 jezgara, Commet pruža petostruko povećanje računarske sposobnosti u odnosu na prethodne računarske kapacitete SDSC HPC sistema.

Commet pruža HPC za 99 odsto”- zapravo radi se o pružanju visokih performansi računarstva vrlo velikoj istraživačkoj zajednici i otvara prostor za nova otkrića”, izjavio je direktor SDSC-a Michael Norman glavni istražitelj Commet projekta. „U cilju pružanja istraživanja široj zajednici korisnika, morali smo da počnemo sa hardverom čvrstih temelja. Izabrali smo Dell PowerEdge C6320s naspram konkurentskih rešenja zbog ugleda kompanije Dell u oblasti HPC, vodećem dizajnu hardvera i inovacija, i zbog jednostavnog korišćenja. Uzbuđeni smo što radimo sa Dell-om dok širimo pristup istraživačima, koji se nisu tradicionalno oslanjali na superkompjutere kako bi ubrzali svoja otkrića”.

Dell PowerEdge C6320 za hiper-konvergentne sisteme

Dell nudi hiper-konvergentna rešenja sa unapred konfigurisanim softverom i hardverom, integrisanim da ciljaju na specifična rešenja u eri definisanih softvera. Dizajniran kao modularna platforma, PowerEdge C6320 je idealna hardverska platforma za takva rešenja, uključujući Dell Engineered Solutions za VMware EVO: RAIL  i Dell Web-Scale uređaja XC serije objedinjenih uređaja. PowerEdge C6320 pruža pravu kombinaciju performansi procesora, računarskih čvorova i mogućnosti lokalnog skladištenja sa vodećim „agent-free” server upravljačkim alatima omogućavajući korisnicima da brzo razviju, održe i upravljaju svojim rešenja.

Kako su organizacije i dalje preplavljene informacijama, nema povećanja korelacije između analitike podataka i računarstva visokih performansi”, rekao je Ashley Gorakhpurwalla, potpredsednik i generalni direktor, Dell Server Solutions. „Od podržavanja revolucionarnih otkrića vodećih istraživačkih organizacija, do ubrzavanja razvoja proizvoda i usluga za vodeće IT kompanije, PowerEdge C6320 je najnoviji primer Dell posvećenosti da pomaže organizacijama u odgovaranju na buduće poslovne izazove, omogućavajući kompanijama da iskoriste podatke za ostvarivanje kompetitivne prednosti”.