Ubrzo nakon sajma Gamescom 2018, na kom je Dell predstavio svoje nove 24” i 27” gejming monitore kao i unapređene verzije Alienware desktop računara, uzbuđenje se nastavlja na IFA sajmu 2018. Dell otkriva novi set inovativnih uređaja koji poboljšavaju računarsko iskustvo svakodnevnih korisnika, profesionalaca u pokretu i vlasnika malih preduzeća. Novi i unapređeni asortiman PC uređaja kreiran je kombinacijom fluidnog dizajna, vrhunskih materijala i performansi namenjenih svim korisnicima i funkcijama.

Predstavljena je nova linija Inspiron 2-u-1 računara i laptopova, kao i prvi premium Inspiron Chromebook laptop, koji kombinuju prelep dizajn i performanse u osnovnoj liniji Dell računara pružajući izbor za svakog korisnika. Pored toga, kopmanija Dell širi svoju lidersku poziciju na tržištu monitora sa neverovatnim Dell 27 USB-C Ultrathin monitorom kog karakterišu lep dizajn i funkcionalnost.

Predstavljanjem novih Vostro laptop računara koji omogućavaju produktivnost, a prioritet im je sigurnost za mala preduzeća, kao i unapređenjem performansi nagrađivane Dell XPS linije, kompanija Dell nastavlja da prikazuje inovativnost na IFA 2018 sajmu i time proširuje veliku liniju proizvoda namenjenih potrošačima i malim preduzećim.

Posvećenost kompanije Dell pažljivom dizajnu i impresivnom filmskom iskustvu na računarima oslikava se u ovoj generaciji novih proizvoda. Dell Cinema, predstavljena na CES 2018, kombinacija je najsavremenijih tehnologija koje gledaocu pružaju sveobuhvatno i živopisno bioskopsko iskustvo na računaru. Dell Cinema dostupan je na uređajima iz XPS portfolija kao i na uređajima nove Inspiron serije počev od jeseni.

 

Svaki Dell računar namenjen korisnicima i malim preduzećima poseduje Dell Mobile Connect tehnologiju koja omogućava bežični pristup pametnim telefonima. Od januara 2018. godine, više od deset miliona telefonskih poziva i tekstualnih poruka ostvareno je uz pomoć Dell Mobile Connect tehnologije. Ove jeseni, softver će omogućiti još veći nivo integracije iPhone telefona i računara, uključujući obaveštenja iOS aplikacija, a ne samo tekstove i pozive, poput WhatsApp poruka, podsetnika na kalendaru i drugog.

Uzbuđeni smo što smo ove godine ponovo na IFA sajmu kako bismo predstavili naše tehnološke inovacije koje nastavljaju da unapređuju računarsko iskustvo“, rekao je Ray Wah, viši potpredsednik i generalni menadžer potrošačke i grupe malih biznisa u kompaniji Dell. „Redizajnirali smo portfolio osnovnih laptop računara kao i 2-u-1 modela prelepim dizajnom, vrhunskim materijalima i pažljivo osmišljenim funkcijama, što ilustruje našu trajnu posvećenost stvaranju kvalitetnih uređaja kojim će se svaki korisnik ponositi.“

Inspiron 7000 2-u-1 – kombinacija performansi i premijum dizajna

Nova porodica Inspiron 7000 2-u-1 računara donosi sofisticirani dizajn sa hladnim brušenim aluminijumskim eksterijerom glatke i elegantne završne obrade. Dostupni u veličinama od 13, 15 i 17 inča, 2-u-1 računari koriste prednosti premijum karakteristika, uključujući 8. generaciju Intel U-serije procesora, opcione 4k UHD ekrane i toplotni tok koji prenosi topao vazduh kroz skrivene otvore, pružajući vrhunske performanse i prijatno iskustvo tokom dužeg rada za računarom. Verzije od 13 i 15 inča imaju trostrane uske ivice zahvaljujući novoj veb kameri od 2,7 mm smanjenih dimenzija sa većim performansama pri slabom osvetljenju uz pomoć Temporal Noise Reduction – prve USB kamere integrisane u računaru koja koristi ovu tehnologiju*. Dodatno, verzije od 15 i 17 inča nude opcioni NVIDIA® GeForce® MX150 za poboljšanje kvaliteta grafike, kao i opcionu Intel® OptaneTM memoriju za povećanje performansi pojedinačnih diskova.

Inspiron 5000 2-u-1 računari i laptopovi– fleksibilnost i funkcionalnost po neverovatnoj ceni

Novi proizvodi Inspiron 5000 serije sadrže 8. generaciju Intel U-serije procesora. Inspiron 14 5000 2-u-1 može se pohvaliti mnogim vrhunskim poboljšanjima serije 7000, uključujući termalno usmeravanje i uske ivice. Dve verzije, 5481 i 5482, nude fleksibilnost i dodatnu vrednost kako bi odgovorili različitim potrebama današnjih korisnika. Računaru 5482 2-u-1 dodat je i USB Type-CTM port koji omogućava priključivanje kablova, po prvi put u Inspiron 5000 seriji, i opcionu NVIDIA® GeForce® MX130 izolovanu grafičku kartricu. Istovremeno, 5481 2-u-1 pruža pouzdane funkcije po fantastičnim cenama, uključujući HDMI port i SD čitač u punoj veličini, dva USB 3.1 Gen 1 porta i jedan USB 2.0 port za lako povezivanje, kao i opciju korišćenja Windows 10 operativnog sistema u S režimu u odabranim regionima.

Inspiron 15 5000 notebook

Novi Inspiron 15 5000 (5580) dostupan je u nekoliko bogatih i sofisticiranih boja a  dvostrana uska ivica upotpunjuje moderan dizajn. USB Type-CTM port omogućava povezivanje kabla, a opcioni čitač otisaka prstiju dostupan je na tasteru za uključivanje. Ovaj proizvod, takođe, poseduje mnogobrojne unapređene karakteristike, poput 32GB DDR4 memorije, razne mogućnosti za skladištenje uključujući SSD i dualne diskove, opcionu izolovanu grafiku uključujući NVIDIA® GeForce® MX150 grafiku i opciono pozadinsko osvetljenje tastature.

XPS 13 – unapređeni portfolio

Dell-ov vodeći model XPS 13, najmanji i najmoćniji laptop računar u svojoj klasi sa dimenzijama od 13 inči, sada nudi novi Intel i3 procesor 8. generacije, predstavljajući pristupačniju opciju kupcima. XPS 13 Developer Edition sada je dostupan sa Ubuntu 18.04 LTS (dugoročnom podrškom), ažuriranjem koje pruža podršku tokom pet godina u odnosu na devet meseci koje su nudile ranije verzije.

Pored toga, najmanji 13-inčni 2-u-1 računar na planeti, XPS 13 2-u-1, sada sadrži najnoviji Intel procesor 8. generacije. Ovaj 2-u-1 računar nudi režim dinamičkog napajanja kako bi postigao maksimalne performanse procesora, kao i 15 sati trajanja baterije i neverovatno iskustvo gledanja pomoću UltraSharp QHD+ InfinityEdge ekrana osetljivog na dodir.

Voszto 14 i 15 5000 – laptop računari za razvoj malih preduzeća

Dell nastavlja da širi Vostro liniju sa novim Vostro 14 i 15 500 laptop računarima, fokusiranim na obezbeđivanje funkcionalnosti, produktivnosti i sigurnosti neophodne malim preduzećima, uključujući Intel® Core™ procesor 8. generacije, USB Type-CTM port koji omogućava priključivanje kablova, Single-Sign-On čitač otisaka prstiju i dvostranu usku ivicu koja pomaže da se fokusirate na ekran i zadatak koji radite. Kreirani na osnovu potreba korisnika, novi Vostro laptop računari takođe nude hardverski TPM (Trusted Platform Module) 2.0*, koji pruža komercijalni nivo zaštite i skladište za ekripciju, kao i Bitlocker koji konfiguriše bezbednosna podešavanja. U kombinaciji sa Peak Shift, koji smanjuje potrošnju energije automatskim prebacivanjem sistema za napajanje baterije tokom određenih perioda dana, ove jednostavne, ali ključne funkcije pomažu malim preduzećima da posluju efikasno i bez problema.

Dell 27 USB-C Ultrathin Monitori – perfekcija iz svakog ugla

Dell predstavlja najnovijeg člana svoje Ultrathin porodice – 27” USB-C Ultrathin monitor. Zahvaljujući displeju od sa  osvetljenjem od 600 nita, Dell 27 USB-C Ultrathin (S2719DC) je premijum HDR monitor sa VESA sertifikovanim DisplayHDR 600 koji je integrisan sa Corning Iris™ Glass light-guide plate (LGP) tehnologijom. Opremljen je USB Type-C konektorom koji prenosi video, podatke i snagu iz jednog izvora nudeći jednostavno rešenje sa jednim kablom. Najsavremeniji dizajn je izuzetno tanak iz svakog ugla sa najtanjim profilom od 5,5 mm, što ga čini savršenim za radni prostor ili kućni ambijent. Sa minimalističkim i InfinityEdge dizajnom u besprekornom kućištu srebrne završne obrade, S2719DC odaje vanvremenski i vrhunski osećaj. Uživajte u iznenađujuće realističnoj slici ovog izuzetno tankog modela uz izuzetno jasnu sliku, živopisni kontrast i širok raspon boja.

Pored toga, Dell uvodi i novu liniju SE monitora sa karakteristikama neophodnim za svakodnevnu upotrebu računara. Novi  FHD monitori (SE2219H, SE2419H i SE2719H) dolaze sa tankim okvirima i dostupni su u veličinama ekrana od 21,5 inča, 23,8 inča i 27 inča. Kako su izgrađeni sa IPS panelom, možete uživati u doslednosti i preciznosti boja u širokim uglovima gledanja. Svaki od SE monitora takođe dolazi sa ekranom bez treperenja, sa niskim sjajem na osnovi koja štedi prostor. Predstavljanjem novih CE monitora, asortiman Dell consumer monitora potpuno je unapređen.

Izazov za industriju računara bio je stvaranje proizvoda koji spaja inovacije sa kvalitetom faktora, materijala i karakteristika, i po ceni za svaku ciljnu grupu. Da bi se razvila u konkurentnom okruženju računara, kompanija mora da obezbedi vrhunski dizajn kao i inovacije za ciljnu grupu“, rekao je Maribel Lopez, osnivač i glavni analitičar Maribel Research kompanije. „Dell proširuje potrošački asortiman otkriven na IFA sajmu ove godine naglašavajući način na koji kompanija nastavlja da podržava viziju razvoja uređaja koji odgovaraju potrebama svakog korisnika,“ navodi Lopez.