Dell XPS tablet

Kompanija Dell najavila je Endpoint Enterprise sistem zaštite podataka, koji integriše Cylance tehnologiju koristeći veštačku inteligenciju i mašinsko učenje kako bi proaktivno sprečila stalne pretnje od malware virusa. Kao rešenje za ovaj problem, kompanija Dell je najavila dostupnost nove post-boot BIOS verifikacije za Dell komercijalne računare, koja omogućava korisnicima da njihov uređaj bude osiguran od malware virusa i tokom procesa podizanja sistema računara. Post-boot BIOS verifikacija biće integrisana na Dell komercijalnim računarima zajedno sa zaštitom podataka, uključujući i Endpoint Security Suite Enterprise licencu.

Dell notebook

Nova verifikacija sistema BIOS koristi bezbedne cloud platforme kako bi uporedila i testirala individualni sistem uz pomoć zvaničnih mera u BIOS laboratoriji kompanije Dell. Sprovođenjem ovog testa u okruženju van uređaja, korisnici mogu biti sigurni da post–boot slika nije ugrožena jer se testiranje odvija u sigurnoj cloud platformi, a ne na potencijalno zaraženom uređaju. Provera produžuje sigurnost tokom celog ciklusa trajanja uređaja i pruža veću vidljivost za administratore koji žele da zaustave napade virusa na BIOS.

 

Nova BIOS verifikacija će u početku biti dostupna na komercijalnim računarima kompanije Dell sa šestom generacijom Intel procesora, koji obuhvata široko prihvaćenu ponudu Latitude modela koji su nedavno predstavljeni na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES), kao i na Dell Precision, OptiPlex računarima prilagođenim korisnicima i Dell Venue Pro tabletima. Sa ovim sposobnostima, kompanija Dell pruža najsigurnije komercijalne računare sa najboljim endpoint rešenjem zaštite iz Dell Data Protection paketa, uključujući i sveobuhvatno šifrovanje, napredne provere autentičnosti i vodeću zaštitu od malware virusa iz jednog izvora, a sada i BIOS verifikaciju.

 

„Zbog rastuće složenosti specifičnih napada na BIOS sisteme, uz pomoć novih malware virusa koje mogu da se instaliraju u BIOS, organizacijama su potrebni novi načini kako bi zaštitili svoje sisteme. Jedinstvena post-boot verifikacija BIOS sistema namenjena komercijalnim računarima kompanije Dell pruža korisnicima siguran sistem, kao i bezbednost svaki put kada se uređaj koristi, što ih čini najsigurnijim u čitavoj tehnološkoj industriji“, izjavio je Brett Hansen, izvršni direktor, Data Security Solutions, Dell.

 

 

Endpoint Enterprise zaštita podataka kompanije Dell je jedina endpoint zaštita dostupna uz integrisanu Cylance tehnologiju koja koristi veštačku inteligenciju za zaštitu od napada upornih virusa i zlonamernih programa, uključujući zero day attacks i ciljane napade, kao što su spear phishing i ransomvare. Prema Cylance testiranjima, novo rešenje nudi znatno viši nivo zaštite, zaustavljajući 99 odsto malware i drugih virusa, daleko iznad proseka koji iznosi 50 odsto efikasnosti mnogih tradicionalnih rešenja za borbu protiv virusa.

 

Ključne prednosti uključuju:

 

  • Bez digitalnog potpisa: Napredna tehnologija za zaštitu od pretnji zasnovana je na veštačkoj inteligenciji i dinamičnim matematičkim modelima, sa minimumom faličnih pozitivnih rezultata, eliminišući potrebu za stalnim ažuriranjima digitalnog potpisa.
  • Konsolidovano upravljanje: Endpoint Enterprise zaštita podataka smanjuje vreme i resurse potrebne kako bi se upravljalo bezbednosnom endpoint zaštitom, što omogućava kompanijama da na daljinu upravljaju svim komponentama koristeći jednu, a pri tome ne remeteći usklađenost upravljanja. Takođe je usklađen sa industrijskim standardima, PCI DSS, HIPAA Hitech i Microsoft uslovima potrebnim za anti-virus i anti-malware rešenja.
  • Proaktivna zaštita: Sprečavanje malware virusa značajno smanjuje troškove sanacije zastoja u vezi sa brisanjem diska, re-imaging hard diska i ponovnim instaliranjem operativnog sistema i aplikativnog softvera.
  • Poboljšane performanse i sigurnost: Endpoint Enterprise zaštita podataka koristi deo resursa sistema, kao što su CPU ili memorije, povezane sa anti-virus zaštitom i tradicionalnim rešenjima protiv malware Lokalno otkrivanje problema i pretnji bez potrebe za stalnom cloud vezom obezbeđuje korisnicima da bezbrižno rade gde i kako žele.

 

Dostupnost
Endpoint Enterprise zaštita podataka kompanije Dell je sada dostupna za obe verzije Dell komercijalnih računara, ali i kao bezbednosno rešenje za heterogena IT okruženja.