Kompanija Dell je najavila Dell SonicWALL TZ Wireless Firewall Series, sveobuhvatnu wireless mrežu sigurnosnih rešenja koja omogućavaju da mala, srednja i velika preduzeća, po nižoj ceni uoče prednosti wireless performansi i high-speed 802.11ac bezbednosti, sa jednostavnim mrežnim podešavanjem i konzolom za upravljanje.

Wireless više nije samo jedna od mogućnosti za većinu poslova, već imperativ za organizacije svih veličina. Instaliranjem wireless mreže u bezbednosnom krugu, organizacija odvaja gostujuće korisnike od zaposlenih, koristeći doslednu zaštitnu politiku. Sa pogrešnim firewall sistemom, posao je podložan velikim troškovima, uključujući visoke troškove sanacije, neizmerne štete brenda kao i gubitak poverenja javnosti. Slabi, zastareli firewall i sistemi za detekciju upada ne uspevaju da registruju savremene šifrovane pretnje, čime otvaraju mogućnost cyber-kriminalcima da ubace malware u mrežu i ukradu podatake. Mrežne performanse i korisnička produktivnost opadaju kada se firewall guši prilikom intenzivnih računarskih operacija, kao što su dešifrovanje i kontrola SSL saobraćaja.

TZ500_fotografija 3
Bezbedno wireless povezivanja trebalo bi da omogući povećanje produktivnosti zaposlenih, partnera i izvođača, jačanje korisničkog iskustva i zadovoljstva, povećanje prodaje kao i nižu cenu od cene wired infrastrukture. Osim toga, nivoi wireless performansi bi trebalo da podrže intenzivni propusni opseg mobilnih aplikacija kao što su HD video i Voice over IP (VoIP) garantujući prihvatljiv kvalitet.

Iako su mnoge organizacije zabrinute da će povećanje sigurnosti rezultirati lošim radom mreže, Dell sveobuhvatna sigurnosna rešenja za wireless mreže su jedna od retkih koja se jednostavno instaliraju i laka su za upravljanje – deep packet inspection je kompatibilan sa wired mrežama, i pruža veću sigurnost i izuzetne performanse po nižoj ceni.

Napadi na svim mrežama, uključujući wireless mreže, postaju sve sofisticiraniji, i zahtevaju rešenje najvišeg nivoa bezbednosti bez ugrožavanja performansi ili propusnog opsega. Primetili smo povećanje od 100 odsto u korišćenju HTTPS saobraćaja. Bez obzira da li je wired ili wireless saobraćaj, to je bezbednosni problem. Dell SonicWALL TZ wireless firewall podržava najnoviji high-speed 802.11ac wireless standard, kao i mogućnost uvida u kriptovani saobraćaj, pružajući sigurnu vezu, višeslojan bezbednosni pristup, nadzor, kontrolu i vizuelizaciju aplikacije kao i tehnologiju centralnog upravljanja“, istakao je Patrik Svini, izvršni direktor Dell Security.

Dell sigurnosna rešenja za wireless mreže kombinuju visoke performanse 802.11ac wireless tehnologije sa sledećom generacijom wireless TZ Series firewalls, pružajući wireless performanse i sigurnost na nivou preduzeća, uz jednostavno upravljanje i podešavanje mreže. Nova TZ firewall serija obezbeđuje wireless mrežu skeniranjem dolazećeg i odlazećeg bežičnog saobraćaja kako bi otklonila pretnje sa mreže. Deep packet inspection (DPI) pruža odlične performanse istovremeno štiteći mrežu. Prednosti nove Dell SonicWALL TZ Wireless Series su:

  • Izuzetna sigurnost održava mrežu bezbednom uz pomoć visoko efikasnog anti-malware koji sprečava upad. Postiže veći stepen sigurnosti uz pomoć deep packet inspection, uključujući i šifrovane SSL
  • Deep Packet Inspection kontroliše saobraćaj uz pomoć SSL dešifrovanja i inspekcije, kontrole aplikacija, tehnologije filtriranja sadržaja, od kojih su svi pružaju široku zaštitu od neželjenih upada korumpiranih sajtova i skrivenog malware. Dell SonicWALL TZ600 poseduje 67 odsto brže DPI performanse nego Fortinet FG-100D firewall.[1]
  • Fleksibilnost i skalabilnost omogućuju bezbedno high-speed 802.11ac wireless povezivanje po potrebi. Integrisani wireless mogu koristiti oni koji rade u neposrednoj blizini firewall, dok se eksterni Dell SonicPoint wireless mogu dodati ukoliko je potrebno povećati broj korisnika i uređaja koji se mogu povezati putem wireless LAN.
  • Inspekcija fajlova pri brzini bez ograničenja veličine datoteke.
  • Impresivno nizak TCO sa user-friendly GUI smanjuje troškove jednostavnim raspoređivanjem i upravljanjem.

 

[1] Zasnovano na Dell internoj komparaciji sa Dell SonicWALL TZ600 full DPI propusnoj moći system specification od 500 Mbps i Fortinet FG – 100D firewall data sheet system specification od 300 Mbps, jula 2015. SonicWALL protok je meren korišćenjem industrijskog standarda Spirent VebAvalanche HTTP test performansi i Ixia test alata. Testiranje je urađeno sa višestrukim protokom kroz više port parova. Performanse će se razlikovati.