Dell XPS tablet

Kompanija Dell predstavila je svoj novi portfolio nagrađivanih XPS uređaja, inovativnih karakteristika XPS 12 2-u-1 uređaja, prenosivi XPS 13 tablet i zapanjujući XPS 15 powerhouse laptop. Nastavljajući rad na novim funkcijama XPS laptop računara, ova poboljšana postava je napravljena da pruži najbolje svojim korisnicima, što uključuje Intel Core procesore šeste generacije i sleeker hardver visokih performansi, a sve u cilju pružanja što boljeg iskustva rada koje nudi Windows 10 operativni sistem.

Novi XPS uređaji mogu da se pohvale velikim brojem „prvih“ i „najboljih“ u svojim grupama proizvoda – koji sadrže form faktore, moćniji ekran, duže trajanje baterije i ostalo, održavajući tradiciju pružanja što boljeg iskustva rada na računaru. Prenosive XPS 13 i XPS 15 uređaje karakterišu karbonska vlakna i materijali od obrađenog aluminijuma, a čitav portfolio XPS uređaja poseduje Corning® Gorilla® staklo, NBT™ opcije (dostupne samo za ekrane osetljive na dodir). Pored toga, zadivljujući paneli sa oštrim detaljima i jasnim bojama, najnovijim grafikama i procesorima, nude savršen spoj performansi, mobilnosti i izdržljivosti.

Počevši sa CES sajmom 2015. godine, kada smo prvi put predstavili XPS 13 najmanji laptop na svetu sa našim ekskluzivnim InfinityEdge ekranom, upoznali smo korisnike sa inovacijama koje dolaze iz kompanije Dell. Danas i dalje pokazujemo našu posvećenost inovacijama i dizajnu predstavljanjem najupečatljivije XPS linije računara ikada viđene“, izjavio je Frank Azor generalni direktor odeljenja XPS uređaja kompanije Dell.

Novi portfolio napravljen je za korisnike koji očekuju najbolje i dok rade i dok se zabavljaju, a Thunderbolt™ 3 ulaz omogućava priključivanje preko jednog kabla, kao i do osam puta brže preuzimanje preko USB 3.0 ulaza, i poseduje mogućnost da se poveže sa sledećom generacijom Latitude priključaka (najavljenih za 2016. godinu). Osim toga, XPS uređaji spadaju u uređaje kompanije Dell koji oblikovani uz pomoć pametnih materijala i dostavljaju se u ekološkim pakovanjima.

Detaljne karakteristike uređaja:

 • XPS 12 2-u-1 – Poseduje mogućnost lakog prebacivanja sa laptop računara na tablet preko magnetne veze koja omogućava one handed To je jedini 2-u-1 uređaj sa 4K Ultra HD ekranom, sa 6 miliona piksela više nego kod Full HD ekrana. Opremljen sa 8MP zadnjom i 5MP prednjom kamerom visoke rezolucije, omogućava korisnicima da snime svet baš onako kako ga vide. Ovaj model poseduje mobilnu bazu koja omogućava pozadinsko osvetljenje tastature i precizan rad, kao i namenski izgrađen Dell Premierfolio Dell, stalak za tablet koji omogućava njegovu pokretljivost i sigurnost tokom putovanja.
 • XPS 13 – Impresivnim nastupom na CES sajmu 2015. godine, ovaj nagrađivani XPS 13 uređaj poseduje Intel Core procesor šeste generacije i odličnu grafiku, više prostora za skladištenje i veću memoriju (do 1TB[1] PCIe SSDs i 16GB,[2] RAM) i Thunderbolt™ 3 Popularan oblik XPS 13 uređaja nastavlja da impresionira, jer i dalje čuva titulu najmanjeg laptopa od 13 inča na planeti sa InfinityEdge ekranom. Baterija koja traje i do 18 sati i 14 minuta, sa FHD ekranom[3], predstavlja bateriju sa najdužim trajanjem kod laptop računara dijagonale 13 inča.
 • XPS 15 – XPS uređaj nudi powerhouse performanse sa agresivnim form faktorom, a novi XPS 15 laptop predstavlja vrhunac nove dizajnerske filozofije. Nakon uspešnog XPS 13 laptop računara, kompanija Dell sada predstavlja prvi na svetu InfinityEdge ekran bez ivica na laptop računaru dijagonale 15 inča, što ga čini najmanjim na svetu u svojoj klasi. Debljine između 11 i 17 milimetara i težine od 1.78 kilograma[4] sa 56Whr[5] baterijom, SSD i standardnim ekranom, XPS 15 uređaj je takođe i najlakši u klasi laptop računara od 15 inča. Poseduje zapanjujuću Ultrasharp™ 4K Ultra HD (3840 x 2160) rezoluciju i samo 100 odsto minimalne Adobe RGB ekranizacije. Uređaj je podržan  šestom  generacijom Intel Core procesora (do i7 Quad Core), NVIDIA GeForce® GTX ™ 960M grafikom (2GB GDDR5), memorijom visokih performansi do 16GB na 2133 MHz, do 1TB hard diskom ili 1TB PCIe SSD skladištenjem, i Thunderbolt™ 3 ulazom. Pored toga, 84WHr baterija traje do 17 sati, a takođe poseduje i SSD[6].

Mogućnost konstantne uključenosti, povezanosti i zaštićenosti u pokretu, kao i produktivnosti na poslu uz pomoć namenski napravljenog pribora za portfolio XPS prenosivih uređaja nude:

 • Dell Thunderbolt™ Dock – TB15: Punjenje i povezivanje XPS laptop računara sa jednom bazom podataka i izvorom napajanja omogućava ultimativne performanse ekrana čak i do tri Full HD ekrana ili dva 4K ekrana i brži prenos podataka sa Thunderbolt™ Dock i Intel® Thunderbolt™ 3 ulazom. Stiže na tržište 2016. godine.
 • Dell Dock – WD15: Punjenje i povezivanje XPS laptopova sa dva Full HD ekrana i pet drugih perifernih uređaja i mogućnost povećanih video performansi sa jednim, USB Type C kablom koji obezbeđuje napajanje, Ethernet, audio, USB i video. Stiže na tržište 2016. godine.
 • Dell Power Companion: Mogućnost startovanja i punjenja XPS laptopova u pokretu uz pomoć telefona i tableta sa Power Companion (12.000 mAh za XPS 13 model, 18.000 mAh za XPS 15 model). Mogućnost produžavanja trajanja baterije XPS 13 laptopa za dodatnih deset sati[7] i XPS 15 laptop za dodatnih devet sati[8].
 • Dell Premier Sleeve: Zaštita XPS 13 i XPS 15 laptopova uz pomoć elegantne, po meri napravljene futrole (S za XPS 13 model, M za XPS 15 model).
 • Dell adapter – USB Type – C do HDMI/VGA/Ethernet/USB 3.0: Povezivanje XPS laptop računara sa više uređaja kao što su projektor, televizor, displej i Ethernet, uz pomoć jednog adaptera.
 • Dell Bluetooth miš – WM615: Kombinuje visoke performanse sa inovativnim dizajnom koji povezuje udobnost, veliku prenosivost i povećava produktivnost u pokretu.
 • XPS 12 – specifična oprema: Dell aktivna olovka – Optimizovana da koristi Microsoft® Edge Microsoft® OneNote lako beleži uz pomoć samo jednog klika ili snima sadržaj uz samo dva klika. Za kreativce je tu opcija Bamboo Paper uz pomoć koje mogu beležiti, skicirati ili praviti nacrte baš kao na papiru.

Bolji zajedno – Kompanija Dell i Windows 10 operativni sistem

Dell i Microsoft uživaju u saradnji koja traje više od dve decenije. Zajedno su definisali moderno doba računara, a sada to rade udružujući Windows 10 softver sa Dell hardverom.

Od 2013. godine, Dell i Microsoft inženjeri rade na izradi ključnih funkcija Windows 10 operativnog sistema u cilju fantastičnog dizajna kompanije Dell, novih PC rešenja za klijente poput onih spomenutih. Najnoviji XPS uređaji su napravljeni sa ovim karakteristikama:

 • Cortana: Dell premijum audio funkcije, poseduju poboljšani mikrofon studijskog kvaliteta sa Waves MakkAudio® Pro, omogućavajući lakšu i pouzdaniju komunikaciju sa Cortana funkcijom, virtuelnim ličnim asistentom.
 • Continuum: 2-u-1 uređaji kompanije Dell, kao što je novi XPS 12 laptop, koriste Continuum funkciju, koji omogućava neprimetan prelazak sa tablet režima na desktop režim.
 • Microsoft Edge: PC računari kompanije Dell pružaju sjajno iskustvo pisanja uz Microsoft Edge pretraživač. Kombinovanjem XPS 12 laptop računara sa Active olovkom otvara se mogućnost vođenja beleški na internet stranicama koje mogu da se podele sa bilo kim.

[1] Kapacitet hard diska zavisi od materijala i može biti manji.

[2] Sistemska memorija može se koristiti za podršku grafici, u zavisnosti od veličine sistemske memorije i drugih faktora.

[3] Wireless internet pretraživanje: Na osnovu BrowsingBench istraživanja sprovedenog od strane kompanije Dell, septembra 2015. godine, sa sistemom osvetljenja podešenog na 40% i isključenim bežičnim internetom. Za više informacija posetite www.eembc.org. Vek trajanja baterije može biti znatno manji od rezultata testa i varira u zavisnosti od konfiguracije proizvoda i upotrebe softvera, generalne upotrebe uređaja, uslova rada, postavki upravljanja napajanjem i drugih faktora. Maksimalno trajanje baterije se vremenom smanjuje.

[4] Težina varira u zavisnosti od konfiguracije i razlika u proizvodnji.

[5] Whr nije pokazatelj trajanja baterije.

[6] Wireless internet pretraživanje: Na osnovu BrowsingBench istraživanja sprovedenog od strane kompanije Dell, septembra 2015. godine, sa sistemom osvetljenja podešenog na 40% i isključenim bežičnim internetom. Za više informacija posetite www.eembc.org. Vek trajanja baterije može biti znatno manji od rezultata testa i varira u zavisnosti od konfiguracije proizvoda i upotrebe softvera, generalne upotrebe uređaja, uslova rada, postavki upravljanja napajanjem i drugih faktora. Maksimalno trajanje baterije se vremenom smanjuje.

[7] Dodatnih (10) sati rada su izračunati uz pomoć sistema Dell Power kampanje za odnos kapaciteta i objavljenih rezultata wireless pretraživanja o trajanju baterije.

[8] Dodatnih (9) sati rada su izračunati uz pomoć sistema Dell Power kampanje za odnos kapaciteta i objavljenih rezultata wireless pretraživanja o trajanju baterije.