Sinergija 16

U susret Sinergiji 16, kompanija Microsoft najavljuje brojne novitete u programu i sadržaju najznačajnije konferencije u Jugoistočnoj Evropi o informaciono-komunikacionim tehnologijama i njihovoj poslovnoj primeni. U skladu sa glavnom temom konferencije – digitalnom transformacijom i njenim rastućim uticajem na sve aspekte biznisa, Sinergija 16 više nego ikada pre potencira poslovno orijentisana predavanja i diskusije. Važnost digitalne trasformacije, kao platforme za objedinjavanje i saradnju ključnih činilaca u razvoju privrede jedne zemlje, biće istaknuta kroz strateško partnerstvo sa Privrednom komorom Srbije na ovogodišnjem Biznis danu Sinergije.

Ovo strateško partnerstvo ima za cilj da kroz otvorenu diskusiju unapredi dijalog među donosiocima odluka u ICT industriji, i pomogne daljoj afirmaciji digitalne transformacije u Srbiji. Pomenute teme biće obuhvaćene programom i panelom Biznis dana koji se tradicionalno održava poslednjeg dana konferencije.

Agenda konferencije donosi veliki broj aktuelnih tema i sjajnih predavača. Zanimljivo gostovanje advokata Džeka Pinede iz Microsoft Digital Crime jedinice, otkriće posetiocima Biznis dana detalje i podatke o aktuelnim razmerama “cyber” kriminala. On će predstaviti kako se Microsoft bori sa ovim izazovima digitalizacije u poslovanju i na koji način može da pomoge drugima u toj borbi.

Među vodećim predavačima, posetiocima će se predstaviti i Ben Armstrong, Principle Program Manager u Microsoft-u, koji radi u razvojnom timu za Hyper-V. Ben će sa publikom na Sinergiji podeliti iskustva koja je stekao u virtuelizaciji i razvoju proizvoda kao što su Virtual PC, Virtual Server i Hyper-V.

Maja Damjanić iz Razvojnog centra Microsoft-a u Srbiji govoriće o Big data rešenjima na Microsoft Azure platformi, dok će Vladimir Ivanović, program menadžer u Microsoft SQL Server timu u razvojnom centru u Beogradu, predstaviti posetiocima nove karakteristike Microsoft Azure SQL Database koje će developerima omogućiti brži, sigurniji i jeftiniji rad aplikacija.

Predvidljive performanse baze podataka veoma su važne za poslovne aplikacije, te će predavanje Borka Novakovića, Senior Program Manager-a u Database Systems timu u Microsoft-u, doneti novosti kada je u pitanju Query Store funkcionalnost i njena primena u obezbeđivanju potpunog uvida i kontrole nad performansama kako u on-premises tako i u cloud okruženjima.

Kreatori rešenja namenjenih krajnjim korisnicima biće u prilici da saznaju kako funkcioniše simulator fizike koji je najzastupljeniji među najpopularnijim igrama današnjice. Predavanje o ovoj temi održaće Milan Simić, softver inženjer u Razvojnom centru Microsoft-a u Beogradu.

Na predavanju Zlatka Kneževića biće reči o .NET Core platformi i njenoj ulozi u kreiranju boljih iskustava u razvoju, dok će Jovan Popović, program menadžer u SQL Server timu Razvojnog centra Microsoft-a u Srbiji, govoriti o novoj Core verziji ASP.NET i o novim funkcionalnostima SQL Server 2016 i Azure SQL baze.

Kompletnu agendu Tehničkih dana konferencije možete naći na https://www.mssinergija.net/sr/sinergija16/agenda/Pages/Agenda.aspx, a više informacija o predavačima dostupno je na https://www.mssinergija.net/sr/sinergija16/Pages/Home.aspx.