Asseco SEE, regionalni lider i jedna od najvećih IT kompanija u Evropi učestvovaće i ove godine nakonferenciji Technobank 2016 koja će biti održana 11. i 12. maja u Kraun plazi u Beogradu, a biće posvećena najnovijim tehnologijama i dostignućima oblasti digitalnog bankarstva. Kompanija Asseco SEE, koja je i ove godine generalni sponzor Konferencije, ističe da integracijom digitalnih  i samouslužnih kanala distribucije, banke postižu optimalnu efikasnost, smanjuju troškove i ispunjavaju sve obaveze prema klijentima na najbolji mogući način.

 

Asseco SEE, će ove godine na svom štandu predstaviti ATM najnovije generacije koji praktično predstavlja samouslužnu ekspozituru. Ovo će biti prvo predstavljanje Wincor-Nixdorf CINEO 4090 ATM-a u regionu. Osim toga, Asseco SEE učesnicima i posetiocima će predstaviti rešenja za integrisano plaćanje i inovacije koje prate digitalno doba.

 

“Najnovija tehnološka rešenja u digitalnom bankarstvu znače za banke optimalizaciju rada i smanjenje troškova, dok za građane to predstavlja uštedu vremena, lakše plaćanje računa pomoću samo jednog klika, neodlazak u ekspozituru banke jer sve transakcije mogu da se odrade od kuće putem interneta ili na bankomatu najnovije generacije u bilo koje doba dana”,  izjavio je Nenad Subotić, regionalni direktor prodaje u Asseco SEE.„Inovativni softveri prilagođeni potrebama svakog klijenta za novo digitalno doba bankarstva koje je sve prisutnije u današnje vreme je upravo ono što Asseco SEE nudi“, rekao je on.

 

Digitalno bankarstvo je trend koji je u razvoju poslednjih desetak godina. Težnja bankarskog sektora je da se korisnik usluge stavi u fokus i da se poveća njegovo učešće u odlučivanju, kako bi sam upravljao novcem i svojim transakcijama nezavisno od ranog vremena ekspoziture. Broj transakcija i promet po platnim karticama izdatim u Srbiji u poslednjih pet godina porastao je za 76 odsto, dok je zabeleženi porast broja klijenata za internet i mobilno bankarstvo u poslednje tri godine preko 100 procenata.

 

Techobank je vodeća konferencija u regionu zapadnog Balkana, poznata po velikom broju posetilaca, kvalitetu ponude redovnih izlagača i stalnom fokusu na najnovije teme iz oblasti globalnog bankarstva. Technobank je “mesto okupljanja” banaka i izlagača iz regiona, koja služi kao platforma za razmenu informacija o novim trendovima iz bankarske industrije. Teme koje konferencija obrađuje uvek se tiču budućnosti načina plaćanja, i evolucije bankarske industrije i njenog uticaja na lokalno tržište. Tokom Konferencije biće organizovani i okrugli stolovi na teme „Digitalno bankarstvo – Ključni elementi za banke budućnosti“ i „Digitalno bankarstvo 2.0“.