: Discovery Networks za centralnu i istočnu Evropu, Bliski istok i Afiku (CEEMEA), odeljenje kompanije Discovery Communications, lidera u emitovanju zabavnog programa, objavljuje imenovanje Mircea Medarua na novoformiranu poziciju predsednika sportskog odeljenja za region centralne i istočne Evrope. Stacioniran u Bukureštu, Medaru će podnositi izveštaje Viktoriji Dejvis (Victoria Davies), potpredsednici i direktorki za zemlje centralne i istočne Evrope i blisko sarađivati sa direktorima timova Eurosporta i Discovery kanala. Njegovo imenovanje pokazuje kontinuiranu posvećenost Eurosporta da udovolji željama svojih gledalaca, pošto će Medaru imati strateška i operativna zaduženja širom 13 tržišta, uključujući Srbiju, Rumuniju, Mađarsku, Bugarsku, Hrvatsku, Sloveniju i Republiku Češku, sa ciljem maksimalnog korišćenja postojećih mogućnosti i uočavanja novih načina i prilika za razvoj kompanije Discovery, matične kompanije sportskog emitera Eurosporta, unutrar sveta sporta.

Pre pridruživanja rukovodećem sportskom timu kompanije Discovery, Mircea Medaru je sticao iskustvo od preko 15 godina u poslovnom konsaltingu, i vođenju operacija u oblasti televizijskog programa, produkciji, prodaji i marketingu na nacionalnom i regionalnom nivou, u medijskim kompanijama kao što su Prima TV/SBS Broadcasting, TV Sport/Realitatea TV i Pro TV/Central European Media Enterprises (CME). Kao deo CME tima, Medaru je bio odgovoran za generisanje poslovnog razvoja na regionu bivše Jugoslavije, za akviziciju domaćih i internacionalnih sportskih prava za Sport.ro i Pro TV, kao i za proces ribrendinga CME kanala u Bugarskoj.

 

„Od kada je Discovery preuzeo Eurosport, priroda našeg posla se transformisala i ja sam siguran da će Mirceino bogato sportsko iskustvo biti veoma vredno za krojenje sportske strategije u regionu centralne i istočne Evrope, kao i da će nam pomoći da unapredimo svoju sportsku ponudu u budućnosti. Prioritet nam je da stvorimo i isporučimo ubedljiv lokalni sportski sadržaj koji će dalje izgraditi bolje dugoročne vrednosti Eurosport kanala, kako za naše gledaoce, tako i za naše partnere”, izjavila je Viktorija Dejvis, potpredsednica i direktorka za zemlje centralne i istočne Evrope.

 

„Sa velikim zadovoljstvom želim dobrodošlicu Medaruu u rukovodeći sportski tim kompanije Discovery i radujem se našoj saradnji! Mircea je uspešan profesionalac za izuzetnim iskustvom u menadžmentu i njegova uloga će biti od velikog značaja u prilagođavanju i implementaciji olimpijske strategije kompanije Discovery, kao i daljem unapređenju poslovanja Eurosporta širom regiona”, rekao je Saša Kojić (Sascha Kojic) potpredsednik sportskog odeljenja za centralnu i istočnu Evropu, Bliski istok i Afriku.

 „Čast mi je da se pridružim rukovodećem sportskom timu unutar kompanije Discovery u ovako dinamičnom periodu. Kao deo jednog od najuglednijih timova sportskih stručnjaka u Evropi, čvrsto sam rešen da blisko sarađujem sa lokalnim timovima kako bismo zajedno razvili strategije i sadržaje koji će uvećati uticaj i značaj Eurosporta u regionu centralne i istočne Evrope”, rekao je Mircea Medaru.