Discovery Networks za Centralnu i Istočnu Evropu, Bliski istok i Afriku (CEEMEA), odeljenje kompanije Discovery Communications, lidera u emitovanju zabavnog programa, objavljuje imenovanje Saše Kojića (Sascha Kojic) na novoformiranu poziciju potpredsednika sportskog odeljenja za Centralnu i Istočnu Evropu, Bliski istok i Afriku. Stacioniran u Minhenu, Kojić će se pridružiti kompaniji Discovery 1. marta.

Širom regiona, Kojić će nadgledati sprovođenje sportske strategije, uključujući i akvizicije, izdavanje podlicenci i korišćenje prava u okviru različitih platformi i o tome izveštavati Kasiju Kieli (Kasia Kieli), predsednicu i generalnu direktorku Discovery Networks CEEMEA. Blisko će sarađivati sa lokalnim timovima kompanije Discovery na pomenutim tržištima, uključujući i tržište Srbije, kako bi maksimalno iskoristio postojeće mogućnosti i uočio nove načine i prilike za razvoj unutar sveta sporta.

„Dok nastavljamo sa unapređenjem programa, promocije i produkcije Eurosport sadržaja, Discovery je posvećen obezbeđenju najboljih talenata – kako na ekranu, tako i unutar naše organizacije – da bismo maksimalno iskoristili poslovne prilike koje se stvaraju kroz naše investiranje u sport. Saša je odličan dodatak našem rukovodećem timu i imaće važnu ulogu u krojenju strategije za Olimpijske igre, kao i za druge velike sportske događaje u CEEMEA regionu”, izjavila je Kasija Kieli.

Kojić u Discovery dolazi sa više od 10 godina iskustva stečenog u oblasti sporta i medija, sa širokim znanjem o upravljanju pravima (akvizicije i prodaje) i distribuciji sadržaja širom različitih platformi. U protekle tri godine, Kojić je bio na poziciji glavnog predstavnika kompanije MP & Silva, vodeće internacionalne kompanije koja se bavi medijskim pravima – posedovanjem, upravljanjem i distribucijom televizijskih prava.

 

Tokom 2015. godine, kompanija Discovery Communications preuzela je potpuno vlasništvo nad kanalom Eurosport. Nakon što su dodeljena sva prava televizijskog i prenosa na različitim platformama širom Evrope za Olimpijske igre u periodu od 2018 – 2024. godine, Discovery i Eurosport su dokazali ozbiljnu posvećenost Olimpijskim igrama, olimpijskim sportovima i budućnosti olimpijskog pokreta i obećali da će obezbediti mnogo veću pokrivenost i broj gledalaca nego ikada pre.