On je usrećio milione dece širom sveta. Razigrao je njihovu maštu, ulepšao odlazak na spavanje, učinio zajedničko gledanje animiranih filmova posebnim događajem. On stvara heroje i uzore klincima, on je, jedan jedini – Volt Dizni. Američki producent, inovator, pionir i kralj animiranih filmova, osnivač najposećenije „bajke“ za velike i male – Diznilenda

Svet avantura čeka vas i vaše mališane i to na Pickboxu, jer svi Diznijevi filmovi su savršeno bekstvo od stvarnosti za odrasle. Otkačite na trenutak obaveze i odaberite jedan od apsolutnih klasika koji su dostupni u Pickbox videoteci.
Neviđeni (The Incredibles)
Svaka porodica proživljava herojske trenutke. Ova Diznijeva porodica superheroja, sinhronizovana na srpski, odvešće vas u svet boraca protiv kriminala koji su nakon što su bili primorani da „odu u penziju“, dobili tajni zadatak, pa je zbog toga zajedništvo porodice stavljeno na probu. Fim je nagrađen Oskarom za najbolji animirani film i najbolju montažu zvuka. Film koji slovi za jedan od filmova s najvećom zaradom u 2000 – ima pružiće vam neverovatan doživljaj animacije.
Meri Popins (Mary Poppins)
Američki mjuzikl iz 1964. godine sa Džuli Endruz u glavnoj ulozi dadilje sa magičnim moćima, koja je danas postala simbol idealne „tetke čuvarke“ vratiće vas i vaše dete u neka prošla, nostalgična vremena.
Priča je nastala prema romanu spisateljice Pamele Lindon Travers koji se našao u rukama ćerke Volta Diznija, a Dizni je hteo da ga ekranizuje. Međutim, književnica nije bila oduševljena tom idejom i pregovori o autorskim pravima nastavili su se narednih 20 godina. 1960, P. L. Travers popušta i putuje u Los Anđeles da bi se upoznala sa kreativnim timom zaduženim za scenario, a nakon premijere filma, Traversova nije bila zadovoljna zbog „ublažene verzije“ njene dadilje, animiranih delova i muzike.
Pepeljuga (Cinderella)
Zar postoji ijedno dete koje nije čulo za Pepeljugu, postoji li možda neka mama koji nije kao devojčica želela da bude kao Pepeljuga i da nađe svog princa za ljubav do kraja života?
Pa ako vam se ta želja i nije ostvarila, ostvarite je na Pickboxu i maštajte ne uz jednu, nego čak uz tri Pepeljuge: Pepeljugu, Pepeljugu 2: Snovi se ostvaruju i Pepeljugu 3: Princeza zauvek.
Naime, prvi animirani film o Pepeljugi iz 1950. proglašen je od strane američkog filmskog instituta devetim najboljim animiranim filmom ikada. Ta Pepeljuga zaslužna je i za opstanak Diznijevog carstva. Jer da Diznijev studio tada nije u bajku o skromnoj sluškinji koja se pretvara u princezu uložio neverovatna tri miliona dolara – Dizni bi propao, mi danas ne bismo pisali ovaj tekst niti gledali sve te genijalne crtaće na Pickboxu!
Priča o igračkama (Toy Story 1, 2,3)
I to o onima koje osećaju, razgovaraju, imaju probleme, snove – i dušu. Tri nastavka ovog legendarnog animiranog filma čekaju vas na Pickboxu, mestu gde će vaš mališan, gledajući avanture Vudija i Baza Lajtjira, naučiti šta je zaista pravo prijateljstvo i kako da ceni i brine se o igračkama, pa čak i o onima s kojima se više ne igra, koje su zaboravljene…
Sa zaradom od sva tri dela, Priča o igračkama postao je najkomercijalniji animirani film svih vremena i četvrti najuspešniji Diznijev film u istoriji.
Veselo i opušteno (Fun and Fany Free)
Poslednji animirani film u kom Volt Dizni daje svoj glas Mikiju Mausu. Dizni je naime od 1928, pa sve do 1947. svoj glas davao ovom najpoznatijem liku animiranog filma. Ovo je i jedini film u kom se zajedno pojavljuju Miki, Šilja, Paja i Cvrčak. Reč je zapravo o spoju dva različita projekta, tačnije kratkih animiranih avantura ‘Bongo’ i ‘Miki i čarobni pasulj’.
Na Pickboxu vas očekuju i Pobuna na farmi, Knjiga o džungli, Mačke iz visokog društva, Juhu –hu i ostali najbolji Diznijevi filmovi, zato pogledajte ponudu i registrujte se na www.pickbox.tv
Nagradna igra
Pickbox u sklopu SBB-a organizuje vrednu nagradnu igru u kojoj takmičari imaju priliku da osvoje povratni let za London i smeštaj u Rojal Lankaster hotelu sa pet zvezdica. Nagradna igra će trajati od 15. aprila do 15. maja, a korisnici će tragati za sakrivenim Pickbox maskotama koje su organizatori sakrili u određene epizode serija i filmove.