MyWorldTaxi

Posle uspešnog razvoja portala i godinu dana rada na konceptu i ideji, tim mladih ljudi iz Srbije kreirao je i MyWorldTaxi mobilnu aplikaciju koja omogućava da izaberete, pozovete i rangirate neku od 2000 zvaničnih taksi kompanija u preko 300 najvećih gradova sveta. Aplikacija je idealna za one koji vole da putuju i žele da su im ovakve informacije nadomak ruke. Opcije bukinga najpre će biti dostupne u Srbiji i Hrvatskoj tokom letnjih meseci.

Poznato je da različite aplikacije koje pariraju tradicionalnom konceptu taksi službi okupljaju pojedinačne vozače i rade van svake regulative stvarajući prostor za anarhiju i nepouzdanost. Zbog toga i ne čudi što je, na primer Uber, zabranjen u nekoliko zemalja dok u dosta njih vlada nepoverenje kako krajnjih korisnika tako i taxi službi. Za razliku od Ubera i njemu sličnih aplikacija, MyWorldTaxi tim ističe da prednost njihove ideje leži u saradnji sa tradicionalnim taxi kompanijama na globalnom nivou, sa kojima će stvoriti jedan moderan, fleksibilan i pouzdan sistem i redefinisati način na koji se koriste tradicionalna taksi vozila.

“Svetski poznate aplikacije slične MyWorldTaxiju edukuju tržište o tome na koji način će se pozivati i bukirati uslužne vožnje. Ovo je globalni trend koji definiše neka nova očekivanja i navike korisnika širom sveta. Da bi zadržale i unapredlike svoje poslovanje, tradicionalne taxi kompanije moraju postati deo globalne utakmice. MyWorldTaxi aplikacija ima za cilj upravo to – da na jednom mestu objedini ponudu registrovanih taxi kompanija kako bi se, umesto razvojem skupih tehničkih rešenja, one pozabavile unapređenjem kvaliteta usluge”, rekla je Zvezdana Bajić, koordinator MyWorldTaxi projekta.
Trenutno se My World Taxi aplikacija može preuzeti sa Google Play Storea a krajem maja će biti dostupna I za iOS. MyWorldTaxi aplikacija omogućava korisnicima da vide karakteristike svih navedenih taxi kompanija – da li primaju kreditne kartice, da li imaju Wi-Fi, da li se prtljag dodatno plaća, da li vozač govori Engleski itd. U aplikaciji možete izračunati i prosečnu cenu vožnje i vreme potrebno do izabrane destinacije.
Kako je transparentnost imerativ, u skladu sa ovim karakteristikama kao i na osnovu ocene korisnika, svaka taxi kompanija ima svoju jedinstvenu ocenu. Bilo ko može oceniti taxi kompaniju ili doprineti dostupnim podacima. Ocene korisnika su neprocenljive a kako bi bile što verodostojnije, MyWorldTaxi tim od 25. maja pokreće globalnu kampanju u kojoj će pozivati korisnike taksi kompanija da glasaju za svoje favorite.