NIKKOR Z 24-200mm

Nikon danas predstavlja dva nova NIKKOR Z objektiva: ultraširokougaoni NIKKOR Z 20mm f/1.8 S i NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR telefoto zum objektiv. Oba objektiva fokusiraju brzo, tiho i ujednačeno i dobro su zaptiveni radi zaštite od prašine i vlage.

NIKKOR Z 20mm f/1.8 S proširuje Nikon Z asortiman objektiva visokih performansi linije S sa blendom f/1,8. Kada je potreban širi ugao gledanja, ovaj svetlosno jak objektiv sa izuzetno širokom fiksnom žižnom daljinom od 20 mm predstavlja uzbudljiv izbor. Napredna optika, široki Z bajonet i zaobljeni otvor blende od f/1,8 sa 9 lamelica obezbeđuju uzbudljive performanse u svim uslovima osvetljenja. Oštrina je izuzetna u čitavom rasponu kadra, a sa manjih distanci postaje vrhunska zahvaljujući minimalnoj razdaljini fokusa od samo 0,20 m. ED staklo i Nikonov antirefleks sloj nano kristala sprečavaju pojavu duh efekta i odbleska – bez obzira na postavku, ovaj objektiv za fotoaparate bez ogledala će obezbediti detaljan prikaz.

NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR se pridružuje Nikon Z porodici kao savršeni objektiv za putovanja pomoću kojeg možete da beležite statične slike i filmove bogate detaljima. Kao jedan od najkompaktnijih telefoto zum objektiva koji su danas dostupni, lako staje u manje torbe za opremu. Veliki Z bajonet ima jedinstveni dizajn u kome su veća sočiva u zadnjem delu, što doprinosi vrhunskom balansu i rukovanju. Optički dizajn obezbeđuje oštre slike sa živopisnim bojama i velikim kontrastom, bilo da fotografišete sa postavkama za širokougaoni ili telefoto objektiv. Snimatelji video zapisa mogu da beleže prelepe segmente filma punog formata zahvaljujući naprednoj NIKKOR optici koja im pomaže da iskoriste sve prednosti vrhunskog kvaliteta slike fotoaparata Nikon Z.

Dirk Jasper, menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, navodi: „Ovi novi NIKKOR objektivi dodaju još popularnije žižne daljine sistemu Nikon Z. Bez obzira na to da li snimaju fotografije ili video zapise, u skučenim prostorima ili napolju u prirodi, fotografi sada imaju još više mogućnosti da odgovore na date okolnosti uz pomoć kreativnih alatki koje su im potrebne.“

Širina bez premca. NIKKOR Z 20mm f/1.8 S

Svetlosno jak ultra širokougaoni objektiv za fotoaparate bez ogledala sa blendom f/1,8. Izuzetno oštar u čitavom rasponu kadra i savršen u uslovima slabog osvetljenja.
Neverovatna oštrina. Oštrina je izuzetna, a sa manjih distanci postaje vrhunska. Uz minimalnu razdaljinu fokusa od samo 0,20 m fotografi imaju kontrolu nad slikom od krupnog plana do beskonačnosti.
Prelepo zamućenje pozadine. Napredni optički dizajn omogućava izuzetan efekat raspršivanja i prirodno zamućenje pozadine.
Oštre, jasne slike. ED staklo i asferična sočiva otklanjaju hromatske aberacije, a antirefleks sloj nano kristala kompanije Nikon sprečava duh efekat i odblesak.
Spreman za snimanje filmova. Fokusiranje je brzo, ujednačeno i tiho. Neželjena promena žižne daljine pri fokusiranju je potpuno uklonjena.
Zaštićen od uticaja vremenskih uslova. Svaki pokretni deo tela objektiva je zaptiven da bi se objektiv zaštitio od prašine i vode.

Za sva vaša putovanja. NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR

Izuzetno kompaktan telefoto zum objektiv. Objektiv za fotoaparate bez ogledala punog formata sa opsegom od 24 do 200 mm koji pokriva sve – od širokougaonog do telefoto zuma.
Spreman za putovanja. Težak je svega 570 g i lako staje u manje torbe za opremu. Prekidač za zaključavanje zuma drži objektiv uvučenim u potpunosti dok je u torbi.
Oštar u krupnom planu. Minimalna razdaljina fokusa od samo 0,5 m pri 24 mm i 0,7 m pri 200 mm.
Odličan za filmove. Autofokus je tih poput šapata. Neželjena promena žižne daljine pri fokusiranju je smanjena, kao i pomeranje fokusa tokom zumiranja.
Oštre, jasne slike. Asferično ED staklo i asferična sočiva obezbeđuju minimalnu distorziju u celom opsegu zumiranja. ARNEO sloj kompanije Nikon sprečava duh efekat i odblesak i pruža jasnije slike.
Otporan na prašinu i kapanje vode. Objektiv je zaptiven radi zaštite od prašine i vlage. Sloj fluora efikasno štiti od prašine i prljavštine, ali ne umanjuje kvalitet slike.