AMD (NASDAQ: AMD) je danas objavio da se Džim Anderson (43) pridružio kompaniji na mesto višeg potpredsednika i generalnog menadžera Računarske i Grafičke poslovne grupe, i da će direktno biti odgovoran Predsednici i CEO Dr. Lisi Su. Anderson će biti odgovoran za upravljanje svim aspektima strategije, poslovnog menadžmenta, inženjerstva i prodaje AMD-ovih računarskih i grafičkih proizvoda i rešenja.

„Džimova poslovna i tehnološka ekspertiza čine ga još jednim jakim adutom AMD-ovog rukovodećeg tima,“ kaže Dr. Su. „Njegovo duboko poznavanje industrije i dokazana sposobnost transformacije poslovanja za ostvarivanje rasta profitabilnosti čine ga idealnim kandidatom za rukovodioca Računarskog i Grafičkog poslovanja.“

Anderson se AMD-u pridružuje iz kompanije Intel gde je završio akviziciju i uspešnu integraciju Axxia procesorske poslovne jedinice iz kompanije Avago Technologies u Intel. Anderson je proveo prethodnu deceniju u kompanijama Avago Technologies i LSI Corporation kao rukovodilac na mnogim pozicijama, uključujući strateško planiranje, marketing, inženjerstvo, prodaju i generalni menadžment. Pre angažmana u kompaniji LSI, Anderson je obavljao stratešku ulogu planiranja u kompaniji Intel na polju mobilnih/laptop i serverskih procesora uz ulogu arhitekte mikro procesora.

Tokom njegove karijere, Anderson je konstantno pokazivao sposobnost transformacije poslovanja za postizanje značajnog rasta prihoda baziranog na celovitoj strategiji koja pokriva hardversko i softversko inženjerstvo, marketing, produkt menadžment i odnose da kupcima.
Anderson ima veći broj akademskih diploma, uključujući MBA i Master diplomu u Nauci i elektrotehnici sa Masačuseckog Instituta Tehnologija. Takođe, on ima i Master diplomu u Nauci i elektrotehnici sa Purdue Univerziteta i Bečler diplomu Nauka i elektrotehnike sa Univerziteta u Minesoti. Anderson je stekao i četiri patenta za inovacije u računarskoj arhitekturi. On živi u Sunivelu, Kalifornija.