eKapija

Poslovni portal “eKapija” objavio je konkurs za investiciju godine u Srbiji “Aurea 2016”. Nagrada “Aurea” dodeljuje se osmu godinu za redom, kompaniji koja je tokom prethodne kalendarske godine realizovala projekat koji se najbolje rangirao po tri kriterijuma: inovativnost/originalnost, društvena korisnost i finansijski potencijal.

 

“eKapija” poziva sve kompanije koje su tokom 2015. implementirale novi proizvodni proces, razvile ili primenile originalni softver, ponudile novi proizvod ili osmislile novi pristup tržištu, jedinstven na ovim prostorima a i šire, da se prijave – konkurs je otvoren do 15. februara 2016. godine.

 

– Stalne promene i rad na inovacijama su ključ uspeha u biznisu, naročito u današnje vreme kada je konkurencija na tržištu sve veća, a uslovi poslovanja usled finansijske krize neizvesni. Laureate nagrade “Aurea” tražimo među kompanijama koje svojim pristupom poslu stvaraju povoljnu poslovnu klimu, afirmišu preduzetnički duh i nastoje da ožive posrnulu industrijsku proizvodnju u Srbiji. Veličina uloženih sredstava nije presudna već se nominacije vrednuju na osnovu inovacije koju su primenili i potencijalnog uspeha na tržištu – kaže  Marija Kambić, glavna i odgovorna urednica “eKapije”.

 

Ovim priznanjem, portal “eKapija” nastoji da skrene pažnju na  kompanije koje zahvaljujući inovativnom pristupu poslu i zanimljivim poslovnim idejama uspevaju da prevaziđu izazove, izbore se za svoje mesto u tržišnoj utakmici i daju primer drugima. Istovremeno, nagrada “Aurea” nastoji  da ukaže na važnost društeno odgovornog poslovanja – bilo da se ono odnosi na očuvanje životne sredine (smanjenje zagađenja, reciklaža…), direktnu koristi građana zajednice (zapošljavanje, afirmacija nerazvijenih područja, srpski know how…) ili sl.

 

Urednički tim “eKapije” započeo je selekciju kandidata za nagradu, a zainteresovane kompanije mogu se prijaviti i same popunjavanjem formulara na stranici www.aurea.rs. Nakon analize pristiglih prijava, projekti koji uđu u uži izbor takmičenja biće predstavljeni na portalima www.ekapija.com i www.aurea.rs, a o pobedniku će odlučiti stručni i nepristrasni žiri, dok će jedan glas dati čitaoci “eKapije” i posetioci portala aurea.rs, glasanjem putem interneta. Osim glavne nagrade biće uručena i dva specijalna priznanja – za inovativnost i društvenu korisnost.

Aurea_2014

Već treću godinu za redom strateški partner “eKapije” na projektu “Aurea” je osiguravajuća kuća “Coface”.
Poslovni portal “eKapija” nagradu “Aurea” organizuje u okviru svog opredeljenja ka društveno odgovornom poslovanju, bez finansijskog interesa, sa namerom da promoviše i podrži projekte značajne za održiv razvoj srpske privrede.