endava

Endava, globalna softverska kompanija, je donirala 1,7 miliona dinara Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu za opremanje jedne od laboratorija računarima i opremom. Ova donacija je deo saradnje koju Endava i ETF imaju već osam godina unazad, a sprovodi se kroz različite vidove podrške, uključujući stipendiranje studenata, opremanje prostora fakulteta, stručna predavanja i programe prakse.

Ova donacija će unaprediti praktičan rad studenata smera Softversko inženjerstvo i omogućiti im da razvijaju svoje veštine kroz rad na razvoju softverskih sistema, dizajniranje, implementiranje i testiranje, dok istovremeno usavršavaju svoje tehničke sposobnosti.

“Kao diplomac ETF-a jako mi je drago što kompanija Endava podržava obrazovanje novih generacija IT stručnjaka. U vreme kada sam ja studirao, saradnja obrazovanja i privrede nije bila na ovom nivou i dobro je što se to danas menja, čime je studentima omogućeno da se još na fakultetu pripreme za tržište rada.

Naš program prakse završio je veliki broj studenata ETF-a, a među zaposlenima imamo veliki procenat ETF-ovih inženjera, posebno u domenu razvoja softvera. Verujem da će kroz praktičan rad na novoj opremi i kroz programe saradnje koje nastavljamo da realizujemo i u budućnosti, oni biti još spremniji za radne izazove koji im predstoje”, izjavio je Vladimir Sivački, menadžer odeljenja za razvoj softvera u kompaniji Endava.

Osim donacije, saradnja između kompanije Endava i Elektrotehničkog fakulteta će se nastaviti kroz podršku nastavnom programu.