Epson Ecotank ProEpson Ecotank Pro

Efikasna rešenja sa novim Epson Ecotank Pro štampačima za A3 štampu sa mnoštvom opcija koja podržavaju održive inicijative u poslovnom okruženju

Širenjem svoje serije poslovnih EcoTank štampača, Epson je predstavio svoje prve multifunkcijske proizvode A3 formata, nudeći crno-belu i štampu u boji u A3 veličini zahvaljujući modelima EcoTank Pro L15180 i M15180.

Pomenuta rešenja bez kertridža osiguravaju dugotrajnu štampu bez intervencija, zamene kertridža koji se moraju čuvati, čineći tako ovo rešenje efikasnom alternativom u odnosu na laserske štampače.

„Ovi proizvodi zahtevaju jako malo intervencija i zbog toga su idealni za svaki biznis koji je u potrazi za rešenjem koje omogućava A3 štampu na održiv način“, izjavila je Ana Bajagić, marketing i PR menadžer za Balkan.

„Koristeći do 83% manje energije nego laserski štampači, pomenuti inkjet modeli ne generišu toplotu pri štampi i poseduju rezervoare za mastilo velikog kapaciteta, tako da još više smanjuju potrebu za intervencijama i čuvanjem potrošnog materijala. Manje potrošnog materijala takođe utiče i na manju potrebu za proizvodnjom, transportom i odlaganjem kertridža. Umesto toga, rezervoari se dopunjuju koristeći boce sa mastilom velikog kapaciteta koje nude do 7.500 crno-belih strana i 6.000 strana u boji.“

Ovi ekološki čisti proizvodi mogu se lako integrisati u siguran tok štampe putem otvorenog standarda povezivanja i isporučuju i izuzetno niske troškove po stranici i ukupne troškove vlasništva. Idealni su za povećanje efikasnosti u malim radnim grupama sa vremenom štampe prve stranice od samo 5,5 sekundi.

„Kako se kompanije polako pregrupišu nakon perioda velikih promena, mnoge od njih traže načine da pokažu održivost u akciji. Izbor Epson Heat-free inkjet tehnologije umesto alternativnog laserskog štampača primer je male promene koja može napraviti veliku razliku i podržati napore krajnjih korisnika da smanje potrošnju energije i smanje otpad koji se odnosi na potrošni materijal “, zaključuje Ana.