epson

Epson danas lansira najnoviju verziju svog Epson Print Admin (EPA) softvera. Ovaj softver uključuje napredne načine rada poput mogućnosti stvaranja i pretraživanja PDF-ova na 29 jezika pomoću optičkog prepoznavanja znakova (OCR). To daje priliku partnerima da višenamenskim poslovnim inkdžet štampačima dodaju veću vrednost i povećaju zadovoljstvo kupaca.

EPA je zaštićeno i sigurno rešenje koje se zasniva na serveru i omogućava štampu, skeniranje i kopiranje putem autentifikacije korisnika s čitačima kartica, prijavama, lozinkama i PIN kodovima. Takođe nudi karakteristike kao što su “skeniraj i pošalji”, obaveštenja za zaposlene sa svrhom edukacije o odgovornom ispisu i poboljšane administrativne alate koji pružaju poboljšanja produktivnosti, ekoloških ciljeva i efikasnosti.

Osim mogućnosti stvaranja i pretraživanja PDF-ova, nove napredne funkcije nude odvajanje poslova sačuvanih dokumenata pomoću bar kodova, mogućnost prepoznavanja i preskakanja praznih stranica prilikom skeniranja te automatsko imenovanje mapa i dokumenata pomoću zonskog OCR-a. Ova vrsta OCR-a omogućuje prepoznavanje bitnih podataka u dokumentu kako bi se datoteci automatski dao koristan i prepoznatljiv naziv.

Štampač se pokreće pritiskom dugmeta. Na primer, finansijski timovi koji obrađuju fakture možda su prethodno skenirali dokument pre nego što su uneli ime i snimili ga. Sada mogu skenirati dokument i dati EPA štampaču da učini ostalo. Uzimajući u obzir da kompanije mogu da prime na hiljade faktura mesečno, to će značajno povećati produktivnost, smanjiti greške i omogućiti korisnicima da se koncentrišu na važnije zadatke.

To je od velikog značaja u današnjem poslovnom svetu čije su glavne karakteristike brzina i veliki pritisak gde tehnologija treba da daje rezultate, podstiče održivost i radi bez greške kad god je to potrebno. Novi EPA napredni način rada omogućuje Epsonovim višenamenskim poslovnim inkdžet štampačima da ispune te ciljeve kao nikada pre.

Komentarišući lansiranje, Ana Bajagić, marketing menadžerka kompanije Epson za Balkan je rekla: “Digitalizacija radnih procesa raste u svim sektorima. Skeniranje je često prvi korak, ali ručna obrada skeniranog dokumenta može dodatno da optereti radnika i poveća šansu za grešku. S novim naprednim mogućnostima koje EPA pruža, IT menadžeri mogu da automatizuju zadatke, smanje opterećenje osoblja i istovremeno povećaju produktivnost, te umanje mogućnost za greške.“

„Ovaj štampač dodaje ogromnu vrednost našem asortimanu višenamenskih inkdžet štampača, koji su poznati kao brzi i efikasni, i podržavaju održive ciljeve jer inkdžet štampači troše do 90% manje energije od lasera. Kombinacija naše inkdžet tehnologije ispisa bez zagrevanja zajedno s ovim snažnim naprednim mogućnostima načina rada pomoći će korisnicima da postignu nenadmašni nivo održivosti s povećanom produktivnošću. Ovo Epsonovim partnerima nudi prednost u prodaji nad konkurencijom.”

Postojeći korisnici mogu besplatno nadograditi EPA kako bi iskoristili napredne načine rada tokom 90-dnevnog besplatnog probnog perioda za do dva uređaja. Plaćene licence naprednih tokova rada po povezanom uređaju dostupne su krajnjim korisnicima koji žele da nastave nakon završetka probnog perioda.