Epson SurePress 4000

Multifunkcionalni Epson WorkForce Enterprise štampači su dobili prestižni pečat BLI sigurnosne provere od Keypoint Intelligence. Keypoint Intelligence, poznat kao vodeći analitičar u industriji i laboratorija za testiranje, dodelio je pečat Buyers Lab (BLI) za sigurnosne provere uređaja Epsonovoj seriji multifunkcionalnih štampača WorkForce Enterprise. Ovo ilustruje Epsonov firmware, izuzetno bezbedan softver koji je ugrađen u njegove uređaje i koji je prošao rigorozne procene.

Veoma prestižno priznanje za kancelarijske IoT uređaje, kao što su štampači, skeneri i drugi IT periferni uređaji, dodeljuje se onim delovima hardvera koji mogu da ispune stroge kriterijume. Testovi penetracije uređaja sastoje se od automatizovanih alata i ručne eksploatacije tokom kojih sertifikovani stručnjaci za bezbednost ispituju potencijalne ranjivosti u firmware/OS-u uređaja, portovima, protokolima za štampanje, ugrađenoj veb stranici, mogućnostima povezivanja i još mnogo toga – pokušavajući da hakuju štampač.

Primanje pečata BLI za testiranje sigurnosne provere veliki je korak s obzirom na ekspanziju IoT uređaja koji se koriste u organizacijama širom sveta. Jednom spojeni na mrežu, ti delovi hardvera mogu predstavljati ranjivost i ulaznu tačku. Gareth Jay iz Epsona rekao je: “Primanje pečata BLI za testiranje sigurnosne provere od Keypoint Intelligence potvrđuje da su naši poslovni inkjet štampači ne samo efikasni i održivi, već i vrlo bezbedni. Sa milionima IoT uređaja povezanih s mrežama širom sveta, jedna slaba tačka može predstavljati pukotinu u celokupnoj zaštiti organizacije. Dokazano je da to nije Epson.“

Nagrada traje dve godine i dodeljena je firmware-u za:

  • Epson WF-C21000
  • Epson WF-C20750
  • Epson WF-C20600
  • Epson WF-M21000