epson stampac

Šireći izbor u svojoj seriji Ink Tank System (ITS) štampača, Epson je predstavio dva nova modela namenjena manjim kancelarijama i kućnim korisnicima – L605 i L1455. Oba modela dodaju dvostrano štampanje Epsonovoj ITS seriji; L605 je prvi Epsonov 3-u-1 uređaj sa tom funkcijom, a L1455 je prvi 4-u-1 uređaj sa dvostranim štampanjem i opcijom skeniranj u A3 formatu.

 

Dvostrano štampanje smanjuje potrošnju papira za 50 odsto i podstiče smanjenje tekućih troškova automatskim štampanjem na dve strane. Epsonovi ITS štampači korisnicima već mogu da uštede i do 90 odsto cene štampanja[1], pa će ova nova funkcija dodatno doprineti ekonomičnosti ovog sistema.

 

Zamišljeni za štampu velikog obima, rezervoari za mastilo ultra velikog kapaciteta podrazumevaju da korisnici mogu da zaborave na kertridže. Umesto njih, L605 i L1455 štampači dolaze sa dva seta boca sa mastilom velikog kapaciteta. To znači da L1455 može da odštampa čak do 10.500 stranica[2], a L605 do 11.000 stranica2 sa inicijalnim setom mastila koje dolazi u pakovanju. Zbog toga, ITS štampači nude ekstremno nisku cenu štampe po stranici i sposobni su za mnogo veći broj štampanja između dopunjavanja.

 

Nije samo ekonomičnost to što čini ove modele privlačnim rešenjem za biznise – oni su jednostavni za korišćenje, pouzdani i dizajnirani da daju rezultate visokog kvaliteta. Oba modela daju jasne, oštre i precizne otiske zahvaljujući Epsonovoj trajnoj i pouzdanoj Micro Piezo tehnologiji i Epsonovom originalnom mastilu. Idealni za poslovno okruženje, ovi modeli koriste mastila u boji i pigmentno mastilo za crno-belu štampu kako bi dali otiske bez mrlja koji se brzo suše. Takođe, oni su brzi, sa brzinama štampe od 13.7ppm (L605) i 18ppm (L1455)[3].

 

Modeli su osmišljeni tako da pruže lakoću korišćenja i pouzdanost sa namenskim rezervoarima za mastilo potpuno integrisanim u sam štampač. Oba modela dolaze sa fabričkom garancijom od godinu dana ili 50.000 odštampanih stranica.

 

Ksenija Gordejeva, menadžer za proizvde pri kompaniji Epson Europe, kaže: “Utvrdili smo da u manjim poslovnim okruženjima i kod kućnih korisnika postoji potreba za ITS štampačima sa funkcijom dvostrane štampe A3 formata. Naši modeli L605 i L1455 osmišljeni su tako da zadovolje tu potrebu, starajući se o tome da još više korisnika može doći do proizvoda koji im odgovara.”

 

Modeli L605 i L1455 dostupni su na našem tržištu od septembra 2016. godine.