Kompanija Ericsson  predstavila je četiri nova rešenja za podršku pružaocima komunikacionih usluga kako bi oni mogli da iskoriste te poslovne prilike i približe svoje usluge 5G eri. Ova rešenja će biti prikazana tokom Svetskog kongresa mobilne telefonije (MWC) 2016, koji će se održati od 22. do 25. februara 2016. u Barseloni u Španiji.

ericsson drustvo

U skladu sa razvojem Interneta stvari, 5G mreže i cloud servisa, pružaoci usluga susrešće se sa sve više načina za upotrebu mreža, što će im doneti nove vrednosti, finansijske modele i poslovne prilike. Kako bi se već sada iskoristile te mogućnosti, pružaoci usluga moraće kontinuirano da rade na transformaciji i usvajanju novih načina za stvaranje vrednosti za potrošače.

Pored ovih novina, učinak mreže postaje sve važniji i sve zahtevniji zadatak. Novo istraživanje koje će biti objavljeno na MWC konferenciji u okviru Ericsson Mobility Report studije, otkriva da loš kvalitet prenosa video sadržaja može zapravo da ima dvostruko negativan uticaj, jer ne samo da vodi ka umanjenoj tržišnoj vrednosti brenda datog pružaoca usluga, već i pomaže konkurentskim brendovima da povećaju sopstvenu tržišnu vrednost.

Mobilni širokopojasni internet za sve

Najnovija studija Ericsson Mobility Report predviđa da će 90% svetske populacije biti pokriveno WCDMA/HSPA mobilnim širokopojasnim mrežama do 2021. godine. U isto vreme, više od 50% svetske populacije danas i dalje nema pristup internetu, naročito u zemljama u razvoju, što je odlična prilika za mobilne operatore.

U skladu sa svojom vizijom da učini internet dostupnim svima, kompanija Ericsson targetira tri ključna poslovna izazova: unapređenje učinka mreže, poboljšanje operativne efikasnosti i smanjenje troškova pokrivenosti mobilnog širokopojasnog interneta. Rešenje Ericsson WCDMA Tok korisnika duplira učinak mreže na postojećoj lokacijskoj infrastrukturi, rešenje Zero Touch WCDMA utrostručuje operativnu efikasnost mreže, dok rešenje Mobile Broadband Expander drastično smanjuje TCO troškove. Rešenje Mobilni širokopojasni internet za sve biće dostupno u drugom kvartalu 2016. godine.

ericsson2

Pružanje izuzetne pokrivenosti aplikacija ( rešenje Extreme App Coverage)

Kao deo evolucije ka 5G mreži i poboljšanja učinka i efikasnosti današnje LTE tehnologije dok istovremeno ispunjava zahteve mreže uslovljene sve većim saobraćajem podataka, kompanija Ericsson lansira nova softverska i hardverska rešenja Ericsson Radio System. Ova lansiranja podržavaju prvu svetsku komercijalnu ponudu najvećeg paketa prenosa podataka od 1Gbps u okviru LTE mreže, a pored toga kreiraju hiper-skalabilnu mrežu radio pristupa za Cloud Ran arhitekturu.

Implementacija rešenja Extreme App Coverage otpočeće u drugom kvartalu 2016. godine.

Ericsson radni dorucak 14.05.2013
Ericsson radni dorucak 14.05.2013

Upravljani servisi koji se fokusiraju na iskustvo korisnika

Učinak mreže i korisničko iskustvo postaju sve važniji korisnicima. Kako bi pomogla operatorima da se fokusiraju na korisničko iskustvo, kompanija Ericsson lansira funkcije Centar za operacije servisa (SOC) i Centar za upravljanje iskustvima (EMC) u okviru ponude Upravljanih servisa koji se fokusiraju na iskustvo korisnika.

SOC prati učinak servisa kao što su prenos video sadržaja i pretraživanje interneta u realnom vremenu, što se reflektuje na zahteve za učinak mreže. EMC prati iskustvo i percepciju korisnika kroz ispitivanja korisnika, analitiku društvenih medija i Net Performance Score istraživanja, što se takođe oslikava na zahteve za učinak servisa. Ove nove funkcije su već sada dostupne.

ericsson

Upravljanje prihodima

Rešenje Upravljanje prihodima je konvergentni proizvod za naplatu i plaćanje u realnom vremenu za provajdere digitalnih servisa. Ono koristi revolucionalnu, visoko prilagodljivu arhitekturu koja se bazira na cloud rešenjima kako bi pružilo novi stepen automatizacije, fleksibilnosti i operativne efikasnosti. To je prvi sistem za podršku poslovanju (BSS) osmišljen da odgovori na mogućnosti i izazove Umreženog društva. Upravljanje prihodima 16 biće dostupno širom sveta počevši od juna 2016. godine.