Mobilne, širokopojasne internet i cloud tehnologije se ubrzano razvijaju i predstavljaju stubove digitalne transformacije koja se trenutno dešava u svim industrijama, kao i u oblasti javnih servisa i pametnih gradova. Kako najnovije Ericsson Mobility Report istraživanje pokazuje, broj povezanih IoT uređaja će nadmašiti broj mobilnih telefona već do 2018. godine. Osim toga, od ukupno 28 milijardi povezanih uređaja, koliko će ih biti do 2021. godine, oko 16 milijardi biće IoT uređaji.

 

Upravo u ovom kontekstu Let’s turn ideas into realities Roadshow događaj kompanije Ericsson ima za cilj da predstavi koji su to poslovni i tehnološki pokretači koji usmeravaju transformaciju poslovanja pružalaca usluga, kao i poslovanje industrija. Fokus je na digitalizaciji, Internetu stvari, cloud tehnologiji, kao i evoluciji mreža ka 5G tehnologiji i virtualizaciji. Stručnjaci iz celog sveta prezentovaće i demonstriraće najnovije tehnologije i primere primene.

 

2015. 2021. CAGR

2015. – 2021.

Mobilni IoT 1,4 1,5 27%
IoT uređaji bez SIM kartice 4,2 14,2 22%
PC/ laptop/ tablet 1,7 1,8 1%
Mobilni telefoni 7,1 8,6 3%
Fiksni telefoni 1,3 1,4 0%
15 milijardi 28 milijardi

Broj povezanih uređaja

Antonio Pasarela, direktor za tržišta Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije u kompaniji Ericsson, izjavio je tom prilikom: „Drago nam je što organizujemo Ericsson Roadshow u Beogradu sada kada kompanija Ericsson obeležava 20 godina poslovanja u Srbiji i 140 godina postojanja u svetu. Kroz inovacije koje predstavljamo dokazujemo svoju punu posvećenost približavanju Srbije konceptu Umreženog društva koji razvijamo širom sveta. Ericsson Roadshow se pokazao kao odlična platforma za nastavak otvorenog dijaloga sa našim korisnicima, partnerima, inovatorima i državnim institucijama o tome kako najbolje možemo da iskoristimo IKT za omogućavanje digitalne transformacije u Srbiji, a u korist srpskog poslovnog sektora, okruženja i celog društva.“

Let’s turn ideas into realities Roadshow kompanije Ericsson održava se u Beogradu 28. i 29. juna i okupiće predstavnike vladinog sektora, operatora i drugih relevantnih industrija, novinare kao i zaposlene kompanije Ericsson. Svi oni će biti u prilici da vide kako će budućnost izgledati, kao i da otpočnu dijalog o tome kako da koriste nove tehnologije u cilju unapređenja srpske privrede.