Kompanije Ericsson i Metavallon potpisale su ugovora o saradnji u okviru programa Accelerator 2016 sa ciljem da se startapovima u razvoju omogući širi pristup tržištu Evrope i sveta. Ova saradnja između socijalnog preduzetništva i industrijskog lidera u inovacijama ima za cilj da transformiše sve startapove koji učestvuju u programu, a partneri će zajednički omogućiti efikasnu i stimulativnu vezu između startapova u razvoju i tržišta.

 

Accelerator 2016 program je fokusiran na tržište i kombinuje osnovne alate za startapove sa jednomesečnim boravakom u SAD-u, pogodnostima i uslugama u vrednosti od preko 220 hiljada dolara kao pomoć učesnicima da pokrenu svoj uspeh i 22 hiljade evra u investicijama.

 

Mari Larž, direktorka za Jugoistočnu Evropu u kompaniji Ericsson, rekla je: „Partnerstvo sa kompanijom Metavallon za pomoć evropskim startapovima i unapređenje sredine za inovacije u Evropi je sjajan način da obeležimo 140 godina poslovanja kompanije Ericsson. Oduvek smo bili posvećeni inovacijama, ali i društveno odgovornom poslovanju. Tokom programa Accelerator 2016, kompanije Ericsson i Metavallon podeliće svoje izuzetno znanje, globalni domet i stručne resurse na osnaživanju i transformaciji odabranih startapova. Ovo partnerstvo vidimo kao jedinstvenu priliku da nastavimo da radimo na kreiranju boljeg, održivog sveta i da predvodimo digitalnu transformaciju.“

 

Svi startapovi koji su zainteresovani za učešće u programu Accelerator 2016, mogu da se prijave do 27. aprila.