Ericsson podržavaju visoko kvalitetno iskustvo korišćenja širokopojasnog mobilnog interneta za fudbalske navijače koji će posećivati utakmice. Stotine multi-standardnih radio stanica je postavljeno na stadionima, što čini deljenje slika, kratkih videa i sadržaja na društvenim mrežama bržim i jednostavnijim.

Frenk Buetar, direktor kompanije Ericsson u Francuskoj, rekao je: „Kapaciteti 4G mobilne mreže su se neverovatno popravili na stadionima, a pokrivenost je povećana. Uz ovu inicijativu, Francuska preuzima vodstvo u pogledu mobilne povezanosti na sportskim događajima- što je odlična vest za navijače.“

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine generisano je 26,7TB mobilnog saobraćaja, što je jednako slanju 48,5 miliona fotografija i 4,5 miliona glasovnih poziva.

Najnoviji rezultati Ericsson Mobility Report istraživanja pokazuju da će korišćenje video sadržaja na mobilnim telefonima uvećati prenos podataka oko šest puta u Evropi u periodu do 2021. godine. U zapadnoj Evropi, prenos podataka po aktivnom pametnom telefonu rašće od 2GB do 18GB mesečno u tom istom periodu.