Svi korisnici ESET sigurnosnog rešenja imali su priliku da prisustvuju dugo očekivanom ESET skup pod nazivom Nova generacija zaštite, aktuelne pretnje i bezbednosne prakse koji je firma Extreme organizovala 18. marta u hotelu Falkensteiner.

Ovaj skup su otvorili Velibor Simikić, direktor prodaje u firmi Extreme i Robert Trivunčević iz kompanije Nort d.o.o., koja je Eset distributer za Adriatic regiju. Oni su predstavili novu generaciju ESET zaštite: ESET v6 – nove alate i način na koji se koriste, ukazali na to šta je novo i unapređeno u ovoj verziji, a šta je ono što moglo biti bolje.

Bojan Miljković, direktor razvoja u firmi Extreme, je tokom svoje prezentacije pod nazivom “Ransomware – pogled u garažu mrežnog razbojnika“ svim učesnicima omogućio da na kratko zavire malo detaljnije u svet Internet kriminala i prikazao kako razmišljaju i šta rade oni od kojih ransomware pretnje potiču.

Nakon teoretskog dela, Denis Daničić, stručnjak tehničke podrške firme Extreme, je prikazao izgled nove arhitekture poslovnih, sigurnosnih rešenja, dao savete za jednostavno upravljanje i automatski upgrade svih funkcionalnosti.

Pored demonstracije nove verzije ESET rešenja, bilo je reči i o upravljanju zaštitom za mobilne uređaje – načinu na koji ESET štiti mobilne uređaje od zloupotrebe i krađe i kontroli svih mobilnih uređaja, a tome je pričao Ivan Repac, takođe inženjer tehničke podrške firme Extreme.