Mastercard plaćanje otiskom prsta

Skorašnja studija je pokazala da čak 77% kupaca u našem regionu nailazi na poteškoće u prepoznavanju transakcija prilikom provere istorije plaćanja u svojim e-banking i m-banking nalozima, a da se 40% žalbi kupaca moglo izbeći da su detalji o kupovini bili transparentniji. Kako se povećava broj digitalnih plaćanja, a korisničke navike postaju sve sofisticiranije u pogledu korišćenja savremenih tehnologija, jasno je da će trgovci kako u fizičkom tako i onlajn okruženju, morati transparentno korisničko iskustvo da dodaju na listu prioriteta uz unapređenje ponude robe i usluga, efikasno korišćenje kanala za promociju i insistiranje na sigurnosti plaćanja i poslovanja.

Rešenje za veću transparentnost transakcija Ethoca (pun naziv Ethoca Consumer Clarity) koje razvija Ethoca, kompanija koja posluje u sklopu kompanije Mastercard, je način da se jaz u transparentnosti premosti jer ono pruža jasniji pregled informacija od značaja za korisnika, kao što su logotip, poslovno ime i lokacija prodajnog mesta. U praksi to znači da, nakon što potpuno besplatno postave svoje logotipe na platformi  www.logo.ethoca.com, trgovci svoje brendove čine prepoznatljivijim jer se ti logoi povezuju sa odgovarajućim transakcijama i pojavljuju u bankarskim izvodima koje potrošači redovno dobijaju i proveravaju. Pristup transparentnim informacijama povećava zadovoljstvo potrošača pružajući jasne informacije o kupovini i prodajnom mestu na kojem je kartično plaćanje obavljeno, tako da se smanjuje mogućnost zabune i eliminišu neopravdani zahtevi za povraćajem novca čije rešavanje bankama i trgovcima oduzima vreme i resurse.

Trgovci ne snose nikakve troškove za učestvovanje u ovoj usluzi.

Ethoca rešenje će uspostaviti veću transparentnost transakcija što će značajno unaprediti korisničko iskustvo u kanalima digitalnog bankarstva, a potrošačima će dati mir i osećaj kontrole nad sopstvenom potrošnjom. Iz perspektive izdavalaca kartica, ovo će povećati interakciju korisnika kartica sa digitalnim kanalima banke, a trgovci će dobiti poboljšanu vidljivost brenda. Takođe, i banke i trgovci imaće koristi od manjeg broja potrošačkih poziva i žalbi.