europlakat

Agencija za spoljno oglašavanje Europlakat uvela je napredni video simulator koji dizajnira spoljni oglas i omogućuje oglašivačima da ocene primerenost kreativnih rešenja različitih formata u stvarnim uslovima.

Prema pisanju redakcije Advertiser-Serbia.com, razvoj naprednog video-simulatora je trajao gotovo pola godine, jer su koristili video kvaliteta 4K, snimljenog na ljubljanskim putevima i ulicama, kako bi omogućili pregled uvezenih standardnih formata (JPG, PNG, PDF) u stvarnom vremenu i u okruženju sa različitih udaljenosti. Alat omogućuje i foto snimanje i deljenje videa.

„Ove godine planiramo da dodamo nove snimke stvarnim situacijama u različitim vremenskim uslovima – sneg, kiša, sunce, i da, možda zvuči neskromno, da proširimo korišćenje simulatora na stranim tržištima unutar grupe JC Decaux“, rekao je o planovima Thomas Žontar, vođa razvoja u Europlakatu. Za tehničku stranu sprovođenja, zaslužan je tim IT kompanije Specto. Kako funkcioniše simulator možete videti na simulator.europlakat.si.