Eurosport i snooker

Eurosport, sportska destinacija broj jedan u Evropi, započinje “Rasplamsajte svoje leto” kampanju. Specijalni video materijal, produciran za potrebe kampanje, prikazuje kalendar vrhunskih sportskih događaja širom sveta koji će biti prikazani na Eurosport kanalima ovog leta.

 

Eurosport se udružio sa škotskim bendom Twin Atlantic i odabrao njihovu hit pesmu “Heart and Soul” za himnu svoje kampanje kako bi dodatno uneo emocije u kampanju.

 

Nova letnja kampanja je deo procesa osveženja vizuelnog identiteta Eurosporta koji se dogodio u novembru, čime je ova sportska destinacija još više fokusirana na rasplamsavanje strasti sportskih fanova širom Evrope.

 

U okviru video zapisa kampanje, koji će biti prikazan na svim Eurosportovim televizijskim kanalima i digitalnim platformama, uključujući i Eurosport.com i Eurosport Player, pojaviće se članovi benda, kao i kratke najave za velike sportske događaje koji će biti prikazani na ovom kanalu u narednih nekoliko meseci, uključujući Rolan Garos, Tur de Frans, 24 sata Le Mansa i Evropsko prvenstvo u atletici.

 

Antonio Ruiz, potpredsednik odeljenja za marketing i menadžment franšize u Eurosportu, izjavio je: „Osveženje vizuelnog identiteta Eurosporta iz novembra je bilo mnogo više od promene izgleda. Želeli smo da Eurosportu damo potpuno novi glas i jedinstven i prepoznatljiv brend identitet. Muzika je veliki deo tog iskustva i ide ruku pod ruku sa sportom.”

 

„Želeli smo da se povežemo sa fanovima i rasplamsamo njihovu strast za sportom. Već sam bio upoznat sa muzikom benda Twin Atlantic i znao sam da bi bila idealna za Eurosport. Oni su mladi, strastveni kada je reč o muzici i o sportu i, ono što je veoma važno, pišu odlične pesme. ’Heart and Soul’ je živahna pesma slavlja koja na izvanredan način predstavlja duh našeg brenda. Veoma smo uzbuđeni što ćemo sarađivati sa njima.”

 

Twin Atlantic je britanski rok bend predvođen harizmatičnim pevačem Semom Mektrastijem (Sam McTrusty), uz podršku Berija Mekkena (Barry McKenna/gitara), Rosa Meknija (Ross McNae/bas) i Krejga Nela (Craig Kneale/bubnjevi).

 

Kvartet je svoj inicijalni uspeh stekao zahvaljujući svom albumu “Free” iz 2011. godine i istoimenim singlom. Ova numera je bila korišćena u direktnom prenosu Feliks Baumgartnerovog (Felix Baumgartner) čuvenog Red Bull Stratos skoka sa ivice svemira.

 

Posle uspeha koji im je doneo album “Free”, bend je morao da opravda očekivanja i izda podjednako dobar naredni album – što su uspeli sa albumom pod nazivom “Great Divide” u avgustu 2014. godine, koji se našao na 6. mestu top liste najboljih albuma u Velikoj Britaniji. Zahvaljujući velikim hit singlovima “Heart and Soul”, “Brothers and Sisters” i “Hold On”, bend je dobio ponude za neke od najvećih gostovanja, kao što je nastup u poznatoj Brikston akademiji u Londonu i prvi ikada koncert u areni sa 10.000 mesta SSE Hydro u svom rodnom gradu Glazgovu.

 

Greg Hamer (Greg Hammer), direktor u izdavačkoj kući Red Bull Records, dodao je: „Saradnja sa Eurosportom je fenomenalna prilika za Twin Atlantic. Muzika često postaje sinonim za sportske događaje i ovo partnerstvo će pomoći bendu da nastavi da se profiliše širom sveta preko Eurosporta.”

 

Sem Mektrasti, član benda, rekao je: „Zadovoljni smo saradnjom sa Eurosportom vezanom za korišćenje pesme ’Heart and Soul’ za njihovu letnju kampanju. Veliki smo ljubitelji sporta i jako nam se dopada šta Eurosport radi kako bi se povezao sa sportskim fanovima. Kampanja je odlično sprovedena.”

 

Leto sporta na Eurosportu je već u toku uz prenose drugog gren slem turnira sezone, Rolan Garosa, uz ekskluzivnu podršku teniskih legendi kao što su Mets Vilander (Mats Wilander), Džon Meknero (John McEnroe), Kris Evert (Chris Evert)i Ilije Nastase (Ilie Nastase). Eurosport Plejer, digitalni servis za direktan i prenos na zahtev, prikazuje svaki minut sa svakog terena pariskog turnira.