Eurosport i snooker

Eurosport, Svetska snuker organizacija i kompanija IMG danas su najavili desetogodišnji produžetak ugovora koji podrazumeva prava televizijskog i digitalnog emitovanja 18 turnira Svetske snuker turneje na Eurosport kanalima i Eurosport Player-u, digitalnom servisu za direktne i prenose na zahtev. Ugovor će učvrstiti poziciju Eurospota kao doma snukera širom Evrope a obožavaocima omogućiti da prate najveće i najuzbudljivije momente uživo.

 

Događaji će biti ekskluzivno prikazani na Eurosport kanalima na 54 tržišta širom Evrope*. Pored akcije uživo, obožavaoci će, u okviru specijalnog programa, biti u mogućnosti da uživaju u dragocenom uvidu koji pružaju neki od najboljih igrača i imena ovog sporta. Takođe, na Eurosport Player-u biće dostupni i unapređeni prenosi u okviru kojih je fanovima pružena mogućnost da biraju koje mečeve žele da gledaju iz ugla kamera koje pokrivaju više stolova.

 

Na konferenciji u okviru Svetskog prvenstva u snukeru, Piter Haton (Peter Hutton), izvršni direktor Eurosporta rekao je: „Snuker je sport koji ima možda najstrastvenije obožavaoce i predstavlja veliki deo programa Eurosporta još od kada je prvi put emitovan na našem kanalu, 2003. godine. Od tada, Eurosport je postao pouzdan partner koji je pomagao rast popularnosti ovog sporta širom Evrope, prenoseći najbolja takmičenja, obezbeđujući stručne komentare mečeva i izuzetan novi programski sadržaj kao što je ’Šou Ronija O’Salivena’ (’The Ronnie O’Sullivan’).”

 

„Snuker je veoma gledan sport i sa zadovoljstvom najavljujemo da ćemo nastaviti da delimo najbolje momente sa obožavaocima širom Evrope tokom narednih 10 godina.”

 

Predsednik Svetske snuker organizacije, Beri Hern (Barry Hearn) dodao je: „Ovaj dugoročni ugovor sa Eurosportom veoma je značajan trenutak za naš sport. Eurosport je odigrao ključnu ulogu u brzom razvoju i popularizaciji snukera širom Evrope u proteklih 13 godina, pretvarajući ga u jedan od najpopularnijih i najgledanijih sportova u regionu. Igrači sada putuju širom evropskog kontinenta i svedoci su strastvenog interesovanja navijača koji možda nisu ni čuli za snuker, pre nego što su ga videli na Eurosportu. Radujemo se daljem razvoju ovog sporta tokom predstojeće decenije, organizovanju novih turnira u Velikoj Britaniji i širom Evrope i saradnji sa Eurosport timom u izgradnji što čvršćih temelja.”

 

Adam Keli (Adam Kelly), glavni menadžer prodaje za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike i direktor odeljenja globalnog poslovnog razvoja u kompaniji IMG Media, izjavio je: „Zadovoljni smo što smo postigli naš cilj da osiguramo kako kontinuirani rast, tako i povećanje svesti o Svetskoj snuker turneji kroz distribuciju sadržaja preko Eurosporta, a u ime Svetske snuker organizacije. Ovaj produžetak saradnje omogućiće da sport i dalje koristi prednosti koje dobija od široke pokrivenosti koju Eurosport nudi u celom regionu, kako na svojim televizijskim kanalima, tako i na digitalnim servisima.

 

Dugoročan ugovor koji se odnosi na više različitih platformi, uključuje i ekskluzivan* prenos inauguracionog takmičenja Houm Nejšns Serije (Home Nations Series) koju čine Velš Open (Welsh Open), Skotiš Open (Scottish Open), Ajriš Open (Irish Open) i Ingliš Open (English Open).

 

*U Velikoj Britaniji, četiri turnira će biti prikazana, ali ne ekskluzivno: Svetsko prvenstvo u snukeru, Masters turnir, Otvoreno prvenstvo Velike Britanije i Velš Open. Prava na emitovanje Plejers (Players) šampionata, kao i svetskog Gran Pri (Grand Prix) turnira ne važe za teritoriju Velike Britanije.