Konferencija “Nova Energija” održana je na Kopaoniku od 29.04. do 3.05.2015. Organizatori konferencije bili su Color Press Grupa i Zoran Torbica.

“Nova energija” je okupila preko 100 predavača i panelista uz 900 prijavljenih učesnika, a održana je u MK Mountain Resortu.

U toku tri dana, koliko su trajala predavanja, u dve sale, učesnici su zajedno sa predavačima diskutovali i pokrenuli mnoga pitanja vezana za digitalno doba u kojem živimo. Na konferenciji se govorilo o startup-u, 4G mreži, klasterima, digitalnim komunikacijama, telekomunikacionim mrežama i programiranju. Online hrana i piće, upotreba novih medija u sportu i elektoronska uprava takođe su bile jedne od tema o kojima se diskutovalo. Učesnici su na konkretnim primerima dobili odgovore na pitanja da li se može živeti od bloga, kako napisati dobar projekat za EU fondove, da li je moguća e-revolucija i šta nam je dobro, a šta loše doneo internet i društvene mreže.

Jedan od učesnika konferencije bio je i modni kreator Bata Spasojević, koji je za naš portal rekao:”Komunikacija na Fejsbuk mreži je jako dobra, u smislu da stavljam objave šta sam uradio, kakve sam editorijale napravio, koje komade nove sam izbacio, interakciju publike, ljudi. Fejsbuk je stvar koja je mnogo promenila među nama dizajnerima celu priču komunikacije sa klijentima.

Šta je još Spasojević rekao, pogledajte u videu: