ICT Hub će u sredu i četvrtak, 20. i 21. aprila ugostiti Filipa Štangla, menadžera za investicije u Pioneers Ventures kad će svi zainteresovani imati priliku da se bolje upoznaju s načinima finansiranja preduzetničkih ideja, a predstavnici startapa u Srbiji i da pokušaju da dobiju investiciju za svoj projekat.

Na 18. ICT Hub meetup-u, koji će se održati u sredu, 20. aprila u 18.30 časova, na temu “Finansiranje startapa: Iz perspektive startapa”, Filip Štangl, menadžer za investicije u Pioneers Ventures (www.pioneers.io/ventures ), govoriće o tome šta treba i ne treba raditi kad prikupljate finansijska sredstva za vaš startap. Kao neko ko je bio suosnivač veoma uspešne kompanije u Austriji i Švajcarskoj KochAbo GmbH, a sada se bavi investiranjem u digitalne startape širom Evrope pri Pioneers Ventures, Filip ima uvid u temu finansiranja startapa iz obe perspektive.

U četvrtak, 21. aprila od 11h, odabrani startapi imaće priliku da se sastanu s Filipom Štanglom jedan na jedan i predstave svoj projekat radi potencijalnog investiranja. Pioneers Ventures ulaže u evropske startape u ranoj fazi razvoja u domenu digitalnog sektora. Nude investicije do 125 hiljada evra uz treninge, edukaciju, umrežavanje sa korporacijama, stručnjacima iz industrije i drugim uspešnim preduzetnicima, kao i druge vrste nefinansijske podrške. Cilj im je da projekat nakon njihove pomoći bude spreman za dalja i veća ulaganja.