Canon EOS 80DCanon EOS 80D

aplikacije na Canon Facebook stranici u periodu 08- 20. juna 2016., međunarodni stručni žiri u sastavu Miro Majce (Slovenija), Lili Zaneta (Hrvatska), Zoran Mirčetić (Srbija) i Filip Trezner (Izvan fokusa), odabrao je 3 najolja za ovu godinu i to:

  • Mlađan Banjac – Trag (Srbija),
  • Miha Predalič – Sveže jutro (Slovenija),
  • Ive Trojanović – Loviška paučina (Hrvatska).

Najbolji radovi sa ovog festivala biće predstavljeni beogradskoj publici tokom vikenda (2-3. jun 2016) u Normalnom mestu u ulici Strahinjića Bana broj 1. Izložba će biti otvorena od 10-18h.

Festival Foto dani mladih promoviše fotografiju kao umetnost i mladim fotografima pruža priliku da se dodatno upoznaju sa njom, pokažu šta znaju, međusobno razmenjuju iskustva i nauče nešto novo. Fotografisanjem prirodne i kulturne baštine promoviše se kulturni identitet destinacije održavanja, a kroz reklamnu fotografiju mladi se pripremaju za njihovu buduću profesionalnu karijeru. Sastavni deo programa, uz fotografisanje, su i izložbe fotografija, večernji muzički i filmski program, a u sklopu edukativnog programa različita predavanja, edukacije, tribine i radionice.