ICT

Futurologija, dvodnevna tehnološka konferencija koju organizuje Zrenjaninski IKT klaster, namenjena je da poveže stručnjake, studente i entuzijaste sa najnovijim trendovima u veštačkoj inteligenciji (AI). Događaj će se održati u Kulturnom centru Zrenjanina 30. novembra i 1. decembra, od 10 do 17 časova.

Centralna Tema: Veštačka Inteligencija

Ovogodišnja konferencija ima za cilj da učesnicima razjasni kompleksne koncepte i primene veštačke inteligencije. Predavači i panelisti će kroz 13 predavanja i 2 panel diskusije predstaviti kako AI oblikuje poslovni svet i svakodnevni život.

Zrenjaninci na Sceni

Posebno zanimljivi biće govori lokalnih IT stručnjaka. Milan Milićev, veb dizajner, razmatraće integraciju AI u veb dizajnu, dok će braća Zamurović deliti svoja iskustva o uticaju AI na njihove karijere.

Panel Diskusije i Radionice

Interaktivne panel diskusije i praktične radionice omogućiće učesnicima da steknu praktično znanje o upotrebi AI alata i da se pripreme za buduće IT promene.

Specijalni Gosti i Eksperti

Konferencija će ugostiti eminentne govornike poput Dušana Petrušića, Žolta Varge i Ivana Andrejevića. Panel diskusija “Nove tehnologije i vrednosti”, pod moderacijom Gorana Kovačevića, baviće se uticajem novih tehnologija na lične i korporativne vrednosti.

Praktična Primena AI

Učesnici će naučiti kako AI može kreirati veb sajtove, mini softvere, vizualne sadržaje i analize podataka, te kako primeniti AI u različitim industrijama, uključujući poljoprivredu.

Podrška i Ulaznice

Konferenciju podržavaju Privredna komora Srbije, kompanije Enmon i Consulteer, kao i fondacija RNIDS. Tehničku podršku pružaju One Stop Marketing i Insby Group. Detalji o programu i ulaznicama dostupni su na zvaničnom sajtu konferencije, a do 20. novembra važi popust od 20% na ulaznice.

Zaključak

Futurologija predstavlja ključni događaj za sve zainteresovane za veštačku inteligenciju i njene aplikacije, otvarajući vrata za razumevanje i primenu AI u različitim sektorima. Pozivamo sve zainteresovane da iskoriste ovu priliku za proširenje znanja i umrežavanje sa stručnjacima iz IT industrije.