LG 8k OLED

LG OLED televizori su prvi modeli koji nude next-gen uživanje u video igrama kompatibilnim sa Dolby Vision na 4K 120Hz.

Kompanija LG Electronics (LG) sa ponosom je objavila da je prvi TV proizvođač koji omogućava podršku za dugo očekivani Dolby Vision® HDR na 4K 120Hz za gejming na kompatibilnim platformama potvrđujući tako svoju posvećenost u pružanju najboljeg igračkog iskustva na velikom ekranu. Zahvaljujući poboljšanim igračkim mogućnostima i praktičnim, jednostavnim kontrolama, premium LG televizori pružiće igračka iskustva sledeće generacije.

Softverski program (Firmwere verzija 03.15.27), koji je sada u ponudi, omogućava da LG OLED televizori serije C1 i G1 budu prvi modeli koji mogu da podrže neverovatne DolbyVision® HDR na 4K 120Hz performanse na kompatibilnim igračkim platformama. Dodatni LG premium modeli iz postave za 2021. godinu, kao što su OLED Z1 serija, QNED Mini LED QNED 99 serija i NanoCell NANO99 televizori, takođe će dobiti softversko ažuriranje u julu. Testira se još TV modela iz 2021. i 2020. godine za Dolby Vision gejming na 60Hz ili 120Hz.

Pored toga, ovo softversko unapređenje pruža još jednu funkciju koja igračko iskustvo podiže na novi nivo. Dostupno je na svim LG televizorima iz 2021 sa Game Optimizer-om. U pitanju je Game Dashboard – plutajući meni na ekranu sličan head-up displeju (HUD) koji je sastavni deo mnogih igara. Ova funkcija omogućava korisnicima da brzo vide podešavanja televizora i lako biraju različite žanrove igara – Standard, FPS, RPG ili RTS – bez pauziranja. Game Dashboard dodatno prikazuje i status ostalih režima rada kao što su black stabilizer, low latency i variable refresh rate (VRR) tako da se lako vidi da li su aktivirani ili ne. Da bi pristupili većem broju opcija, korisnici mogu pokrenuti Game Optimizer direktno sa Game Dashboard-a.

Poznate publikacije i strastveni igrači širom sveta već su prepoznali LG OLED televizore kao najbolje za video igre, jer poseduju karakteristike koje video igre svih žanrova čine da izgledaju glatko, a igranje brzo. Uz minimalno seckanje i brz odziv, LG televizori pružaju neverovatno igračko iskustvo koje iskusnim igračima može da pomogne da se popnu na vrh lestvica svojih omiljenih igara na PC ili konzolama nove generacije.