Samurajska akciona avantura Ghost of Tsushima od danas je dostupna PlayStation 4 igračima. Igra donosi gameplay akciju iz trećeg lica, sa fokusom na borbu mačevima kao i na šunjanje.

Ghost of Tsushima potpisuje razvojni studio Sucker Punch, a objavljuje Sony Interactive Entertainment. Igrač kontroliše Jin Sakaia, glavnog protagonistu koji prihvata da postane Ghost bez obzira na svoje samurajsko nasleđe, a sve to kako bi odbio nalete Mongola koji nakon osvajanja ostrva Tsushima koje se nalazi u blizini japanskog kopna, planiraju da pokrenu invaziju na Japan.

Priča igre odvija se u 13. veku, u vreme kada je Mongolsko carstvo bilo na svom vrhuncu, a uprkos uspostavljenoj kontroli nad najvećom teritorijom u istoriji čovečanstva i dalje je stremilo ka širenju. Jin je rešen da učini sve što treba, po bilo koju cenu, kako bi zaštitio svoj narod i povratio svoj dom. Nakon velikog uspeha koji je prošlog meseca zabeležio naslov The Last of Us Part II, PlayStation 4 nastavlja da dobija velike AAA naslove, a sve to u istoj godini kada se očekuje i lansiranje PlayStation 5 konzole. Za više o Ghost of Tsushima, posetite zvanični sajt.