girls hackathon

Fakultet informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan i studentska organizacija MetLab u cilju obeležavanja Svetskog dana žena u informaciono-komunikacionim tehnologijama, organizuju GIRLS HACKATHON, pod sloganom „Girls can code“.

 

Hackathon će se održati 13. i 14. maja u prostorijama Univerziteta Metropolitan kao 24 časovno takmičenje iz oblasti IKT-a isključivo za devojke. U takmičenju mogu učestvovati sve devojke koje žele da provere svoje veštine programiranja, bez obzira da li studiraju informacione tehnologije, dizajn, marketing ili neku drugu oblast.

 

Prijavljene takmičarke će na sam dan hackathon-a dobiti temu, a rešenja i svoje ideje na zadatu temu moći će da razvijaju uz pomoć tehnologija. Pravila takmičenja nalažu da ekipa može biti sastavljena od tri do pet devojaka, dok će žiri, koji će pratiti i na kraju oceniti ideje i proglasiti pobednice takmičenja, takođe biti sastavljen od uspešnih žena u svetu informaciono-komunikacionih tehnologija.

 

Cilj sprovođenja ovog takmičenja je pružanje podrške devojkama iz IKT oblasti, kako bi se što veći broj njih osnažio da se bave informaciono-komunikacionim tehnologijama, kao i da se doprinese povećanju broja žena u ovom sektoru.

 

Kompanija Microsoft u Srbiji podržala je takmičenje, i još jednom se pridružila aktivnostima Univerziteta Metropolitan i studentske organizacije MetLab, koje imaju za cilj osnaživanje mladih u korišćenju i kreiranju IKT tehnologija.

 

Ovom prilikom pozivamo sve devojke da se prijave, dobro zabave, nauče nešto novo i  pokažu da devojke zaista umeju da programiraju.

 

Rok za prijave je 10. maj, a formular se nalazi na http://girlshackathon.metlab.rs/