Jedan od najboljih svetskih PR stručnjaka, prema oceni američkog nedeljnika Biznisvik (Businessweek), Džonatan Hiršon (Jonathan Hirshon), posetiće Beograd i biti specijalni gost ICT Hub-a u ponedeljak, 28. septembra.

ICTHub

Hiršon se već tri decenije bavi isključivo odnosima sa javnošću za svetske visokotehnološke kompanije i pomaže osnivačima startapa kao savetnik za marketing i komunikacije. On će u ICT Hub-u održati jednosatno besplatno otvoreno predavanje sa početkom u 18:30 časova, bazirano na njegovom bogatom profesionalnom iskustvu i odgovarati na pitanja koje muče osnivače startapa u Srbiji. Njegovo gostovanje je utoliko zanimljivije što je ovaj stručnjak poznat po „bežanju od fotoaparata“, te na internetu ne postoji nijedna njegova fotografija, a nerado daje i intervjue za medije.

 

Hiršon je osnivač i rukovodilac jedne od najuvaženijih PR agencija u Silicijumskoj dolini, Horizon Communications. Organizovao je veliki broj globalnih kampanja za Sony, Apple i Pioneer. U svojoj dvadeset i petoj godini radio je kao menadžer za odnose za javnošču i portparol za Sony korporaciju u njeno zlatno doba, kao jedan od najmlađih menadžera u istoriji ove kompanije.

 

Poseta Beogradu organizovana je zahvaljujući serijskom preduzetniku iz San Franciska i jednom od mentora u ICT Hub-u, Lazaru Stojkoviću, koji je ovom prilikom izjavio:„Kao jedan od ključnih ljudi u PR industriji Silicijumske doline, Džonatan je bio povezan sa praktično svim tehnološkim trendovima u poslednjih 30 godina. On je, takođe, i direktan učesnik važnih istorijskih događaja, kao što je npr. povratak Stiva Džobsa u Apple. Njegova poseta je jedinstvena prilika da se srpski startupi povežu sa jednim od autentičnih insajdera Silicijumske doline.“

 

Biznis inkubator za tehnološko preduzetništvo ICT Hub, u kom trenutno razvija svoj biznis oko 40 stanara, kontinurano radi na edukaciji mladih IT stručnjaka i dovođenju brojnih značajnih, svetski priznatih mentora.

 

„Nakon dolaska čuvenog američkog fonda ,500 Startups’ ovo je drugi po redu veliki događaj koji organizujemo kako bismo povezali domaće startup kompanije sa eminentnim stručnjacima iz Silicijumske doline. Očekujem da će i ova poseta doprineti promovisanju Srbije kao perspektivne startup destinacije“, rekao je projektni direktor ICT Hub-a, Kosta Andrić.

 

Predavanje je besplatno, ali je zbog velikog interesovanja neophodno prijaviti se na sledećem linku http://icthub.rs/jonathan-hirshon.