H-Bridges

H-Bridges je tim studenata pretežno sa Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu koji se godinama unazad takmiči na International Future Energy Challenge – u (IFEC).

Kako je tradicionalno i ove godine krajem avgusta objavljena tema takmičenja, studentski tim H-Bridges je ponovo otvorio vrata laboratorije broj 19. Timu se priključio veliki broj studenata u želji da zajedno odgovore na ovogodišnji zadatak, koji podrazumeva projektovanje Solid State transformatora. Prema pravilima, studenti samostalno rade na svim etapama projekta, što uključuje i saradnju sa privredom zarad nabavljanja svih potrebnih elemenata i opreme.

O ozbiljnosti rada ovog tima svedoči činjenica da u konkurenciji timova iz Amerike, Nemačke, Kine i mnogih drugih zemalja sveta ovaj tim uvek postigne zavidne rezultate, među kojima se izdvajaju prvo mesto 2005. i 2019. kao i druga mesta 2020. i 2022. godine.

Posle 3 meseca napornog rada, zvanično može se reći da smo na dobrom putu da tu listu produžie. Njihov tim se plasirao u polufinale . Šesti put zaredom pakujeu kofere i spremju se na put u Sjedinjene Američke Države, gde će se boriti za mesto u finalu koje će se održati u Nemačkoj u gradu Hanoveru.

U svetlu svih dosadašnjih uspeha, nadaju se da će ponovo omogućiti da se Srbija pohvali jednim od najboljih inženjerskih podmladaka sveta!

Sam rad tima možete pratiti na Instagram-u, LinkedIn-u, ali i na sajtu. Takođe, možete ih podržati putem FundRazr-a.