Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, najavila je danas imenovanje Alaina Lejeunea na mesto rukovodioca globalnih operacija kompanije. Lejeune je iskusni profesionalac sa preko 25 godina radnog iskustva u oblasti telekomunikacija i globalnih operacija.

On je prethodno obavljao poziciju specijalnog savetnika za operativnu strategiju u kompaniji OneWeb. Alain će biti zadužen za nadgledanje svih operacija kompanije HMD Global, vodećih inženjerskih procesa i upravljanjem lanca nabavke. Direktno će odgovarati Florianu Seicheu, izvršnom direktoru kompanije HMD Global.

Alain Lejeune, rukovodilac globalnih operacija u kompaniji HMD, je izjavio:

“Veoma sam uzbuđen zbog stupanja na poziciju u kompaniji HMD Global, domu Nokia telefona. Radeći u industriji mobilnih uređaja preko dve i po decenije, bio sam svedok velikih promena u načinu na koji kompanije funkcionišu na globalnom nivou.

Potreba za prilagođavanjem i brzim promenama nikada nije bila bitnija za poslovanje, dok se kompanije prilagođavaju svetu posle COVID-19 pandemije. Stabilne operacije igraju ključnu ulogu u održavanju ravnoteže startap kompanija kao što je HMD Global, i radujem se što ću biti u prilici sa pružim svoj doprinos rastu i upravljanju promenama sada i u budućnosti. Nokia telefoni imaju odanu i brzo rastuću bazu fanova, i uzbuđen sam što ću moći da pomognem kompaniji da nastavi da pruža visok nivo kvaliteta i pristupačne inovacije na mobilnim uređajima koje ljudi prepoznaju i vole.”

Florian Seiche, izvršni direktor kompanije HMD Global, je izjavio

“Srećan sam što mogu da najavim da se Alain Lejeune priključuje našem timu kao rukovodilac globalnih operacija. Alain sa sobom donosi bogato iskustvo i izuzetno poznavanje industrije mobilnih uređaja. Njegova raznolika i jedinstvena stručnost, koja proširuje operativnu izvrsnost na podsticanje kreativnosti u oblasti istraživanja i razvoja, predstavlja jedan od razloga zbog kojih smo sigurni da će on ostaviti izuzetan trag na našem putu.”

“Alain će imati ključnu ulogu u transformisanju našeg poslovanja i unapređenju naših proizvoda i usluga. Njegovo imenovanje dodatno će ojačati naš rukovodeći tim. Radujem se unapređenju našeg poslovanja pod Alainovim vođstvom.”

Pre kompanije OneWeb, Alain je radio sa TCL grupom – kojoj se priključio kada je kompanija preuzela Alcatelovu diviziju mobilnih telefona. Ovo je bila jedna od prvih međunarodnih akvizicija u ovom sektoru koju je sprovela kineska kompanija. Uspešno je rukovodio integracijom kao i pokretanjem istraživanja i aktivnosti vezanih za razvoj i kreiranje proizvoda. Alain je takođe bio odgovoran za upravljanje akvizicijom globalnih licencnih prava kanadske kompanije BlackBerry Limited koju je sprovela kompanija TCL. Nakon uspešne akvizicije, postao je predsednik divizije poslovanja u kompaniji BlackBerry Mobile, koja je kreirana unutar kompanije TCL i ponovo je uspostavio BlackBerry pametne telefone kao premium profesionalni brend na globalnom tržištu.