Honor 8x

Kompanija Honor predstavila je prethodne nedelje u Pragu svoj novi telefon, Honor 8X, koji već ulazi u konkurenciju za telefon sa najboljim odnosom cena-kvalitet u 2018. godini. Telefon je izazvao veliku pažnju svetskih medija pre i nakon zvaničnog predstavljanja, a uz ekran dijagonale 6.5 inča i 91% pokrivenošću tela ekranom, moćnu AI kameru i procesor visokih performansi, može se reći da sa pravom pretenduje na nagradu za najbolji telefon godine u svojoj klasi, pružajući korisnicima fantastičan kvalitet uz cenu sa kojom ne može da se takmiči ni jedan flagship telefon.

Izuzetan ekran i dizajn telefona

Honor nastavlja da pomera granice, stavljajući fokus na najveću moguću dijagonalu ekrana po najpristupačnijoj ceni, imajući u vidu korisnike koji vode računa o svom budžetu. Ekran je jedna od osnova današnjeg korisničkog iskustva a Honor se fokusirao na dizajn koji prevazilazi uobičajene granice.

Bez obzira na to koja funkcionalnost je u pitanju, da li se radi o gejmingu, gledanju video sadržaja ili surfovanju internetom, veliki ekran ima ogroman uticaj na uživanje i jednostavnost korišćenja, i svaki korisnik ili posmatrač će ga odmah primetiti.

Dizajn leđa telefona je takođe jedan od elemenata na koji je stavljen fokus prilikom izrade i koji je lako uočljiv svakome ko se susretne sa ovim Honor telefonom. Honor je primenio naučni pristup prilikom dizajna Honor 8x modela, kao i minimalistički stil, koristeći napredne tehnologije za stvaranje prelepe estetske forme i praveći savršen balans između funkcionalnosti i lepote.

Pre korišćenja novog telefona, prvi utisak pri kontaktu sa telefonom je ono što u velikoj meri može da odredi krajnju ocenu, a Honor 8x impresionira svojim stilom, dizajnom i osećajem već na prvi pogled.

  • 91% pokrivenost tela ekranom i tanko kućište: Za korisnike je ekran jedna od najbitnijih karakteristika telefona. I dok svi žele da imaju velike ekrane niko ne želi da veličina/debljina telefona ispašta zbog toga. Mobilni telefon mora biti što praktičniji i zbog toga je jako bitan odnos ekran-kućište. Kompanija Honor koristi naprednu „chip-on-film“ (COF) tehnologiju i patentiran dizajn antene kako bi debljina donje ivice bila samo 4,25 mm, sa 91% pokrivenošću tela ekranom.
  • Veliki ekran dijagonale 6.5 inča sa izuzetnom čistoćom slike: Honor 8X poseduje 6.5-inčni FullView 2.0 ekran sa „zarezom“ (notch), koji je veći od prethodne generacije i bliži je odnosu 21:9 koji je karakterističan za bioskope. Ekran je rezolucije 2340 X 1080 (397 PPI) i omogućuje korisnicima da uživaju u fantastičnom sadržaju na elegantnom i kompaktnom mobilnom telefonu.
  • Minimalistički dizajn sa fokusom na estetski momenat: Kompanija Honor koristila je minimalistički pristup prilikom izrade ovog modela, stavljajući akcenat na estetiku i detalje. Honor 8x poseduje metalni srednji ram i napravljen je od 2.5D aurora stakla sa dvostrukom teksturom, koja stvara efekat refleksije, stvarajući elegantan i atraktivan izgled. Leđa su napravljena od 15 slojeva i stvaraju efekat refleksije kada se telefon posmatra iz različitih uglova, a dostupan je u plavoj, crnoj i crvenoj boji.
    • Zaštita za oči: Među korisnicima vlada sve veća zabrinutost za izloženost očiju plavom svetlu sa elektronskih uređaja. Honor 8x poseduje novu generaciju Eye Comfort režima sa TüV Rheinland sertifikatom, koja smanjuje emitovanje plavog svetla sa ekrana i smanjuje zamor očiju. Telefon takođe karakterišu i režimi za korišćenje po suncu i tokom noći, pa korisnici tako mogu uživati u svom telefonu čak i na jakom suncu, a čitanje pred spavanje će takođe biti prijatnije iskustvo za njih.

 

Savršen partner za fotografisanje, gde god da se nalazite

Kamere na mobilnim telefonima omogućuju korisnicima da podele svoja iskustva i uspomene sa prijateljima, porodicom i ljudima širom sveta. Svakog dana, korisnici prave veliki broj fotografija, od selfija do prelepih pejzaža, i postavljaju ih na društvene mreže ili ih šalju svojim prijateljima. Fotografije i video snimci su savršen način da se korisnici izraze i ostvare interesantnu i značajnu vezu sa drugima.

Kompanija Honor je prepoznala činjenicu da mnogi korisnici danas smatraju svoje telefone vernim partnerima koji beleže sve što se dešava u njihovim životima. Oni žele da budu u mogućnosti da naprave dobre fotografije u bilo kojim okolnostima, bilo da je kamera okrenuta ka suncu, da fotografišu objekat koji se kreće ili da prave fotografije noću.

Honor 8X je opremljen HD dual kamerom sa kombinacijom 20 i 2 megapisela sa zadnje strane, kao i prednjom kamerom od 16 megapiksela. AI kamera na Honor 8X telefonu je u mogućnosti da prepozna preko 500 različitih scenarija u 22 kategorije, kako bi unapredila kvalitet fotografija u odnosu na to šta korisnik želi da fotografiše, stvarajući fantastične fotografije bez obzira na uslove.

Veštačka inteligencija na Honor 8X telefonu demonstrira tehnologiju učenja mašine koja omogućuje preciznu segmentaciju različitih objekata na fotografiji. Na primer, kada korisnik želi da fotografiše svoju devojku ispred farme krava, kamera će prepoznati devojku, zelenilo oko nje i nebo u pozadini, pri čemu će naglasiti devojčino lice, i unaprediti zelenu i plavu boju u pozadini.

Neverovatne performanse karakteristične za flagship telefone, po pristupačnoj ceni

Veliki ekran i odlična kamera u tankom, elegantnom kućištu je upravo ono što korisnici najviše traže kod današnjih mobilnih telefona. Međutim, korisnici takođe očekuju da performanse telefona ne ispaštaju zarad dizajna. Međutim, korisnici ne žele da naprave kompromis kada je u pitanju bilo koja karakteristika, a ne samo kada je u pitanju baterija. Oni žele telefon sa odličnim procesorom, besprekornom grafikom, velikim kapacitetom memorije, jednostavnim interfejsom, jednostavno telefon koji je funkcionalan i praktičan

Veći ekrani često troše više energije, ali korisnici nisu spremni da se odreknu dugotrajne baterije, karakteristične za neke prethodne generacije. Honor 8X pruža korisnicima upravo ono što traže, a to je baterija koja inteligentno troši energiju telefona i omogućuje im da duže budu povezani i onlajn. Zahvaljujući specijalno dizajniranim novim procesorima, potrošnja energije je smanjena za čak 30% iako su performanse znatno bolje nego na telefonima nekih prethodnih generacija. Snaga Honor 8X modela je dodatno unapređena sa baterijom kapaciteta 3750 mAh, pa tako može da izdrži znatno više nego njegovi prethodnici, uprkos činjenici da poseduje veliki ekran i brz procesor.

Procesor na Honor 8X unapređen je sa revolucionarnim GPU Turbo, koji predstavlja vrhunsku hardver-softver integraciju i tehnologiju za unapređenje grafičkih performansi,  čime optimizuje mobilno gejming iskustvo. Uz ove nove procesore, grafička snaga je poboljšana za 130% u poređenju sa prethodnom generacijom, uzimajući u obzir sve zahtevnije potrebe današnjih korisnika.