U vremenu kada sve više i više čitamo o ugrožavanju privatnosti i curenju ličnih podataka, bezbednost na internetu postaje jedna od ključnih stvari. Svoje slobodno vreme mnogi provode surfujući internetom ili u onlajn četovanju sa dragim osobama i zato je važno da znate da je rizik da neko dođe do vaših dragocenih podataka uvek na minimumu. Kako bi pomogla da u svakom trenutku vi i vaši podaci budete bezbedni, kompanija Honor je sa svojim novim MagicBook laptopovima predstavila nekoliko inovativnih rešenja koja su tu kako bi sve vaše informacije bile maksimalno zaštićene.

SENZOR OTISKA PRSTA ZA UKLJUČIVANJE LAPTOPA

Činjenica je da se senzor otiska prsta sve češće može videti na komercijalnim laptop računarima, međutim izuzetno je retko videti da jedan taster služi i za uključivanje laptopa i za skeniranje otiska prsta. Na primer, u slučaju gejming računara, veliki deo resursa ulaže se u sistem za hlađenje, dok je kod laganih laptopova fokus na uštedi troškova i materijala kako bi ostvarili profit. Međutim, retko koji proizvođač će se odlučiti da „ušteđene“ troškove fokusira na opciju otključavanja tj. pokretanja laptopa skeniranjem otiska prsta. Na kraju krajeva, korisnici su i dalje naviknuti na tradicionalna rešenja za pokretanje laptop računara.

Hajde da se osvrnemo na to zbog čega je otključavanje i pokretanje laptopa jednim klikom bitno, ako ne i neophodno. Bacite pogled na svoj pametni telefon: godina je 2020. Kako biste se osećali da morate da pritisnete poseban taster za otključavanje telefona, a zatim skenirate otisak prsta kako biste mogli da ga koristite? Isti princip se može primeniti i na laptop.

Pogledajmo kako jednostavno funkcioniše pokretanje HONOR MagicBook 14 laptopa pomoću otiska prsta: 1. Postavite prst na skener, laptop se pokrene i otključa, i spreman je za upotrebu. Toliko je jednostavno! Najprostije rečeno, ova opcija kreirana je sa ciljem da unapredi ne samo korisničko iskustvo već i njihovu privatnost i bezbednost.

Iako su dve funkcije, uključivanje laptopa i njegovo otključavanje, kobinovane na taj način da izgledaju kao jedna, činjenica je da su zapravo odvojene, ali su pomoću naprednog algoritma ukomponovane u jedan taster radi boljeg i prijatnijeg iskustva. Ideja iza ove tehnologije jeste da kupcima HONOR MagicBook 14 laptopa korišćenje bude do te mere pojednostavljeno da se osećaju kao da koriste svoj pametni telefon, bez kompromisa kada je u pitanju bezbednost i privatnost.

Nekada su jednostavne ideje zapravo najbolja vrsta inovacija, i ostaje nada da će i drugi proizvođači razmišljati na taj način i zajedničkim snagama podići korisničku bezbednost i privatnost na viši nivo, tako da korisnici mogu da imaju potpunu kontrolu nad svojim uređajem i sadržajem.

KAMERA SAKRIVENA UNUTAR TASTERA

Današnji korisnici uvek očekuju inovacije na svojim uređajima, bilo da su u pitanju pametni telefoni ili tableti, laptopovi, satovi, televizori. Kao i kod mobilnih telefona, javlja se potreba da svaki novi laptop bude tanji i lakši, ali i da ima veći ekran, što je i dovelo do niza uređaja se ekranima koji gotovo da nemaju ivicu. Međutim, veb kamere, koje se uglavnom nalaze na vrhu ekrana, i dalje zauzimaju prilično veliki deo ekrana. Srećom, injženjeri iz kompanije HONOR rešili su da se izbore sa ovim problemom i da korisnicima pruže nešto zaista inovativno na novoj HONOR MagicBook seriji laptopova, a to je kamera koja je sakrivena unutar jednog od tastera na tastaturi, i koja „iskače“ samo kada je korisnicima neophodna. Zahvaljujući ovoj „sakrivenoj“ kameri, HONOR MagicBook 14 se zaista može pohvaliti ekranom koji gotovo da nema ivice. Debljina laptopa je 15,9 mm, a težak je 1,38 kg. Zbog toga i ne treba da čudi da je ovakav dizajn kamere privukao pažnju gotovo svih tehnoloških medija i ljubitelja elektronskih uređaja. Njeno prisustvo ne samo da omogućava impresivnije vizuelno i multimedijalno iskustvo, već rešava još jedan veoma zastupljen problem, a to je bezbednost i privatnost korisnika.