HP PageWide

HP Inc. pokreće kategoriju štampanja u novom smeru, kroz svoj napredni novi portfolio poslovnih štampača koji sadrži:

 • Novu vrstu HP PageWide štampača koji nude profesionalne boje, nisku nabavnu cenu1, velike brzine štampe2, značajnu energetsku efikasnost3i najbolje karakteristike u kontroli bezbednosti4 u klasi;
 • Nove OfficeJet Pro štampače koji pružaju pristupačnu profesionalnu štampu u boji i izuzetne performanse u kompaktnom pakovanju za male poslovne jedinice;
 • Nove LaserJet štampače sa fenomenalnim laserskim performansama, vrhunskim kvalitetom štampe dokumenata u boji, i najboljom vrednošću za crno-belu štampu;
 • HP Secure Managed Print Services koje pomažu korisnicima da obezbede uslove u kojima štampaju – korišćenjem našeg najdublje integrisanog sistema bezbednosti[i].

 

“Iznova smo osmislili štampu za sve tipove poslovanja – malog ili velikog,”izjavio je Enrike Lores, Predsednik odeljenja za obradu slikei štampu,HP Inc.”Po tradiciji, prodavci govore“dobro, bolje, najbolje”u prilici kada mnogi korisnici bivaju primorani na kompromis, ali od danas mi obećavamo“najbolje, najbolje, najbolje” da bismo omogućili našim korisnicima da odrede pravo štamparsko rešenje po potrebama svog biznisa, a ne isključivo po ograničenju njihovog budžeta.

 

Iznova osmišljavamo poslovnu štampu uz HP PageWide

HP PageWide tehnologija je dokazana, pouzdana nivelisana štamparska tehnologija razvijena od strane HP-a koja je isporučila više od 140 milijardi visokokvalitetnih digitalnih stranica preko HP štampača, uključujući štampače velikih formata i veb-presa. Početkom sledeće godine, HP će dodatno proširiti opseg PageWide tehnologije radi redefinisanja tržišta kopir-mašina uvođenjem novog portfolija A3 štampača i multifunkcionalnih štampača (MFP).

 

“HP PageWide štampači prevazišli su naša očekivanja u smislu kvaliteta i brzine, omogućivši nam da budemo još produktivniji u okviru našeg poslovnog modela izjavio je Tim Larson, Direktor za dizajn, Downstream. Mi poslujemo u zahtevnim uslovima, i aktivni smo na tržištu vizuelnog dizajna – što podrazumeva da je izuzetno važno za nas kako stvari izgledaju na papiru; u tom smislu, HP pomno prati naše potrebe.

 

Novi HP PageWide poslovni portfolio će biti dostupan preko HP partnera i izabranih maloprodaja. Uz to, novi portfolio će povećati broj uređaja kojima se upravlja kroz ugovoresa partnerima i usluge upravljanja štampom. HP PageWide štampači, obuhvaćeni ovakvim ugovorima, omogućavaju HP-ovim partnerima da ponude najniže operativne troškove uz HP-ov potrošni material najvišeg kapaciteta, trogodišnju Komercijalnu garanciju na glavu štampača, velike brzine i RMPV za odabrane modele, kao i mogućnost integracije sa HP JetAdvantage upravljanjem i alatima trećih strana. Time što pruža mogućnost optimizacije HP PageWide uređaja za ugovorne aranžmane, HP otvara svojim partnerima nove mogućnosti za pružanje još bolje usluge njihovim korisnicima.

 

Novi dodaci porodicama uređaja HP OfficeJet Pro i LaserJet Pro

Prošireni HP portfolio za poslovno štampanje takođe sadrži nove HP OfficeJet Pro iHP LaserJet štampače, čime se zaokružuje ponuda dostupna korisnicima.

 

Tokom poslednje decenije, HP je stvorio i čvrsto utemeljio kategoriju ink-štampača za kancelarijske potrebe, ponudivši malim i srednjim preduzećima profesionalni kvalitet štampe u boji na bazi ink-štampača za do 50% manju cenu po stranici u odnosu na lasersku štampu[ii]. HP OfficeJet Pro 8000 serija predstavlja HP Print Forward Design koji korisnicima pruža produktivnost pri velikim brzinama, u kompaktnim uređajima koji štede prostor. Ovi novi štampači takođe sadrže unapređene upravljačke i bezbednosne karakeristike, kao i neprekidnu mobilnu štampu[iii].

 

Porodica HP LaserJet uređaja korisnicima pruža vrhunski kvalitet štampanih dokumenata, veliku brzinu i profesionalni nivo crno-bele štampe. Novi LaserJet proizvodi sadrže originalne HP tonere sa JetIntelligence tehnologijom, omogućivši najnapredniju platformu za lasersku štampu na tržištu – nudeći pogodna, brza, pametna rešenja koja omogućavaju korisnicima da ubrzaju svoje poslovanje.

 

Iznova osmišljavamo zaštitu uz Secure Managed Print Services

HP danas predstavlja HP Secure Managed Print Services (MPS), novu ponudu usluga Managed Print Services(MPS), usresređenu na bezbednost. Ova unapređena usluga odražava HP-ov pristup dubinske zaštitite pri pružanju najboljeg čime se danas raspolaže kod upravljanja bezbednošću[iv]. HP Secure MPS pruža stručnjacima za bezbednost mogućnost da pomognu  korisnicima da zaštite uslove u kojima štampaju sa zaštitom bezbednosti od početka do kraja procesa, što bi ih nadalje osposobilo da takvo stanje bezbednosti održe i u narednom periodu, uz mogućnost da odgovore na novonastale pretnje i zahteve pravilnika o podobnosti poslovne prakse.

 

HP Secure MPS unapređena zaštita sadrži:

 • Naše najbezbednije štampače9 sa mogućnošću sopstvenog oporavka
 • Bezbednosni softver koji otkriva pretnje, dok ujedno štiti, prati i upravlja flotom štampača
 • Enkriptovanje podataka sa ciljem zaštite poverljivih podataka
 • Funkciju izveštavanja za regulatorne potrebe i zahteve pravilnika o podobnosti poslovne prakse
 • Bezbednosnu ekspertizu koja omogućava zajednički razvoj sveobuhvatnog plana bezbednosti štampe

 

HP je takođe unapredio softverHP JetAdvantage Manager, rešenje za bezbednost štampe u skladu sa pravilnikom firme[v], radi omogućavanja boljeg uvida u to koji su firmver noviteti primenjeni unutar HP flote štampača. Ova karakteristika omogućava korisnicima da vide koji je njihov štampač zaštićen od strane HP-ovih naprednih rešenja za bezbednost pri štampanju, među kojima su: HP Sure Start BIOS zaštita, “brisane liste” i beleženje pokušaja upada u sistem tokom štampe. Dodatno, HP Enterprise štampači od sada mogu biti praćeni radi registrovanja štetnih dejstava putem SIEM (Security Information and event monitoring) funkcije pod nazivom “ Splunk”.

 

Cene uređaja i dostupnost[vi]

Nova linija HP PageWide poslovnih štampača uključuje:

 • HP PageWide Enterprise Colorserija uključuje HP PageWide Enterprise Color 556 sfp iHP PageWide Enterprise Color MFP 586uređaje. Ovi štampači su osmišljeni za radne grupe do 15 korisnika u malim i srednjim preduzećima i velikim kompanijama koje štampaju do 15,000 stranica mesečno, sa brzinom štampe do75 stranica u minutu[vii]. Očekuje se da štampač HP PageWide Enterprise Color MFP 556 bude dostupan od sredine aprila, po početnojceni od €727. Štampač HP PageWide Enterprise Color MFP 586 se očekuje od sredine aprila, po početnojceni od €1922.
 • HP PageWide Pro 500 serija uključujeuređaje HP PageWide Managed P57750dw MFP iHP PageWide Managed P55250dw sfp. Ovi štampači su osmišljeni za mala preduzeća i radne grupe koje štampaju do 6,000 stranica mesečno, sa brzinom štampe do 70 stranica u minutu[viii]. Očekuje se da ćePageWide Pro 500 serija biti dostupna u aprilu kroz ugovore za Managed Print Services.
 • HP PageWide Pro 400 serija uključujeHP PageWide Pro 452dw sfp iHP PageWide Pro MFP 477dw. Ovi štampači su osmišljeni za mala preduzeća i radne grupe koje štampaju do 4,500 stranica mesečno, sa brzinom štampe do 55 stranica u minutu[ix]. Očekuje se da će PageWide 400 serija biti dostupna u aprilu, po početnoj ceni od €399.
 • HP PageWide 300 serija uključuje HP PageWide 352dw sfp iHP PageWide MFP 377dw. Ovi štampači su osmišljeni za mala preduzeća i radne grupe koje štampaju do 3,000 stranica mesečno, sa brzinom štampe do 45 stranica u minutu[x]. Očekuje se da će PageWide 300 serija biti dostupna u junu, po osnovnoj ceni od €299.

 

Novi portfolioOfficeJet Pro štampača uključuje:

 • HP OfficeJet Pro 8210 štampač, koji pruža profesionalni kvalitet štampe uz do 50% manji trošak po strani od laserskih uređaja[xi]. HP OfficeJet Pro 8720/8725/8730 All-in-One štampači predstavljaju revolucionarni HP Print Forward dizajn, pružajući sjajnu produktivnost pri kancelarijskom radu uz velike brzine za dvostranu štampu i skeniranje sa manipulacijom papira poput laserskih uređaja, smešteni u kompaktna kućišta koja ne zauzimaju velike površine unutar poslovnih prostorija. HP OfficeJet Pro 8730 All-in-One i HP OfficeJet Pro 8210 štampači sadrže funkcije naprednog upravljanja i bezbednosti (npr. PCL5 i PCL6). Očekuje se da će OfficeJet Pro 8700 serija štampača biti dostupna od maja, sa početnom cenom od €199. OfficeJet Pro 8210 se očekuje od maja, sa početnom cenom od €129.
 • tHP OfficeJet Pro 6960/6970 All-in-One štampači pružaju profesionalni kvalitet štampe za potrebe mikro i kućnih firmi koje štampaju do 800 stranica mesečno – za manje od pola cene u odnosu na štampu na laserskim uređajima. Očekuje se da će OfficeJet Pro 6900 serija biti dostupna u junu, po početnoj ceni od €149.

 

Novi portfolio HP LaserJet štampača uključuje:

 • HP LaserJet Pro M501 je crno-beli štampač, namenjen malim i srednjim preduzećima ili radnim grupama koje štampaju do 6,000 stranica mesečno. On nudi naše najbolje performanse u klasi, među kojima su najbrže odštampana prva stranica iz pripremnog stanja, najbrže odštampana prva stranica iz stanja mirovanja i sjajnu energetsku efikasnost¹. Očekuje se da će HP LaserJet Pro M501 serija biti dostupna u aprilu, sa početnom cenom od €490.
 • HP Color LaserJet Pro MFP M377dw je multi-funkcionalni štampač u boji, namenjen malim i srednjim preduzećima ili radnim grupama koje štampaju do 4,000 stranica mesečno, a koje zahtevaju profesionalni nivo štampe u boji. Kompaktni 3-u-1 MPF uređaj u boji nudi naše najbolje performanse u klasi, među kojima su najbrže odštampana prva stranica iz stanja mirovanja, najbrža dupleks štampa i visoka energetska efikasnost¹. Očekuje se da će HP Color LaserJet Pro MFP M377 serija biti dostupna u aprilu, po ceni od €399.

 

Dodatne informacije o HP-ovom novom portfoliju štampača  možete naći na hp.com/go/businessprinters.

Informacije o HP Inc.

HP Inc. stvara tehnologiju koja čini život lepšim za svakoga i svugde. Kroz naš portfolio štampača, personalnih računara, mobilnih uređaja, poslovnih rešenja i usluga, mi stvaramo iskustva koja oduševljavaju. Više informacija o HP Inc. možete naći na http://www.hp.com.

 

Ovaj dokument sadrži navode koji se odnose na buduću upotrebu, a koji potiču iz provizija o bezbednoj upotrebi Reformisanog sudskog akta o ličnoj sigurnosti  iz 1995. Ti i takvi navodi sadrže rizike, neizvesnosti i pretpostavke. U slučaju da se takvi rizici i neizvesnosti ispolje ili se pretpostavke dokažu kao netačne, rezultati navedeni od strane HP i njegovih pridruženih podizvođača mogu se materijalno razlikovati od onih izraženih ili impliciranih u sadržaju takvih navoda koji se odnose na buduću upotrebu i pretpostavki. Svi navodi osim navoda baziranih na istorijskim činjenicama mogu se smatrati navodima koji se odnose na buduću upotrebu, uključujući očekivane koristi i troškove transakcije; očekivano vremensko trajanje okončanja transakcije; mogućnost okončanja transakcije s obzirom na razne uslove u kojima se izvodi, uključujući one uslove koji se odnose na regulatorne dozvole i Unisplendour deoničarsko glasanje; bilo koje navode koji sadrže očekivanja i verovanja; kao i bilo koje navode ili pretpostavke koji podržavaju bilo koji od navedenih. Rizici, neizvesnosti i pretpostavke ukljčuju mogućnost da se očekivana korist ne ostvari na očekivani način; da transakcije ne budu okončane u predviđenom vremenskom roku, ako i uopšte; kao i da, pre nego što se transakcija okonča, novi H3C posao ne bude prikazao željene performanse usled neizvesnosti vezanih za odvijanje transakcije ili drugih faktora; da uključene strane nisu u mogućnosti da uspešno primene strategije integracije; kao i usled ostalih mogućih rizika opisanih u HP-ovim izveštajima o Hartijama od vrednosti i izveštajima Komisije za razmenu, koji uključuju ali ne isključuju rizike opisane u HP-ovom Formularu 10-K Godišnjeg izveštaja za fiskalnu godinu, okončanu 31.oktobra 2014., kao i HP-ovom Kvartalnom izveštaju u Formularu 10-Q za fiskalni kvartal, okončan 31.januara, 2015. HP nije u obavezi da preuzme bilo kakvu odgovornost, niti ima nameru da dopunjava spomenute navode koji se odnose na buduću upotrebu.

[i]Sadrži mogućnosti koje se odnose na uređaj, podatke i bezbednost dokumenata od strane HP-ovih upravljačkih štamparskih usluga. Bazirane na bezbednosnim uslugama, softveru za bezbednost i upravljanje, i bezbednosnim funkcijama već integrisanim u uređaje. Za više informacija, posetite www.hp.com/go/mps.

[v]Baziran na HP-ovim interno obezbeđenim podacima (Uporedna studija bezbednosnih funkcija uređaja, januar 2015), i Izveštaj o rešenjima pri HP JetAdvantage Security Manager 2.1 iz Buyers Laboratorije LLC, February 2015.

[vi]Sve prikazane cene jesu preporučene maloprodajne cene osnovnih modela svih serija od strane proizvođača. Osnovni modeli ne sadrže dodatne/opcionalne funkcije. Proizvodi iz istih serija sa dodatnim/opcionalnim funkcijama mogu imati višu maloprodajnu cenu, preporučenu od strane proizvođača. Konačne cene su podložne varijacijama. Maloprodajni partneri i prodavci imaju prava i slobodu da sami odrede svoje preprodajne cene.”

[vii]Poređenje Enterprise uređaja zasnovano je na objavljenim specifikacijama najbržeg dostupnog modusa štampanja u boji  HPmposlovnih štampača formata A4 MFPs i cene od $1,000–$3,000 USD od strane proizvođača – iz novembra 2015, izuzevši ostale HP PageWide proizvode. HP PageWide brzine zasnovane su na Opštem modusu kancelarijske upotrebe i ne podrazumevaju štampanje prve stranice. Saznajte više na hp.com/go/pagewidebusiness.

[viii]Poređenje je zasnovano na objavljenih specifikacijama najbržeg dostupnog modusa štampanja u boji među HP-ovim poslovnim štampačima u boji od strane proizvođača, sa cenom uređaja od $300–$800 USD i MFPs cene od $400–$1,000 USD iz novembra 2015, izuzimajući ostale HP PageWide uređaje. Brzine HP PageWide uređaja zasnovane su na performansama pri Opštem kancelarijskom modusu i ne podrazumevaju štampu prve stranice. Saznajte više na hp.com/go/pagewidebusiness.

[ix]Poređenje je zasnovano na objavljenih specifikacijama najbržeg dostupnog modusa štampanja u boji među HP-ovim poslovnim štampačima u boji od strane proizvođača, sa cenom uređaja od $300–$800 USD i MFPs cene od $400–$1,000 USD iz novembra 2015, izuzimajući ostale HP PageWide uređaje. Brzine HP PageWide uređaja su zasnovane na performansama pri Opštem kancelarijskom modusu i ne podrazumevaju štampu prve stranice. Saznajte više na hp.com/go/pagewidebusiness.

[xi]Poređenje je zasnovano na objavljenih specifikacijama najbržeg dostupnog modusa štampanja u boji među HP-ovim poslovnim štampačima u boji od strane proizvođača, sa cenom uređaja od $300–$800 USD i MFPs cene od $400–$1,000 USD iz novembra 2015, izuzimajući ostale HP PageWide uređaje. Brzine HP PageWide uređaja su zasnovane na performansama pri Opštem kancelarijskom modusu i ne podrazumevaju štampu prve stranice. Saznajte više na hp.com/go/pagewidebusiness

¹ Citat o potrošnji električne energije baziran je na podacima TEC, iz izveštaja navedenog na energystar.gov. Podaci su usklađeni da bi odredili energetsku efikasnost HP-ovih poslovnih štampača u klasi, cenovnog dijapazona od€300- €800 i MFP-ovacene od €400– €1,000 iz novembra 2015. Promenljivi su o odnosu na moguća različita podešavanja uređaja. Saznajte više nahp.com/go/pagewideclaims.

¹ Citat o potrošnji električne energije baziran je na podacima TEC, iz izveštaja navedenog na energystar.gov. Podaci su usklađeni da bi odredili energetsku efikasnost HP-ovih poslovnih štampača u klasi, cenovnog dijapazona od€300- €800 i MFP-ova cene od €400– €1,000 iz novembra 2015. Promenljivi su u odnosu na moguća različita podešavanja uređaja. Saznajte više na hp.com/go/pagewideclaims.