HP Omen računari za gejmere

HP Inc. dovodi gejming na PC-u do vrhunca zahvaljujući računarima OMEN by HP
Kompanija predstavila novi gejming portfolio, modernog dizajna i moćne grafike, podesan za virtuelnu realnost

HP Inc. je danas predstavio novi OMEN by HP portfolio, napravljen ekskluzivno za gejmere koji traže najnovije u PC inovacijama, sa snagom i performansama koje dominiraju među konkurencijom.

Kao deo kompanijske strategije da „iznova osmisli“ personalne računare, predstavljen je jedinstveni gejmerski portfolio baziran na OMEN by HP modelima različitih karakteristika i cenovnog ranga, kako bi se zadovoljile potrebe današnjih gejmera. Novi portfolio omogućava lakše traženje prave platforme za najbolje moguće iskustvo za „mejnstrim“ gejmere. Ovog leta HP će predstaviti OMEN X platformu namenjenu gejmerima koji žele najviše performanse sa mogućnošću prilagođavanja opcija koje će posebno ceniti entuzijasti.

Porodicu OMEN by HP gejmerskih računara odlikuju tri modela modernog, novog izgleda, izbalansiranih cena i karakteristika, koji će podići gejmersko iskustvo na viši nivo. OMEN laptop računari su osmišljeni da pruže impresivno korisničko iskustvo uz elegantne laptop performanse. Modeli OMEN laptopova stižu sa IPS ekranima dijagonala od 15,6 i 17,3 inča koji su dostupni u FullHD1 i 4K2 rezolucijama, koje će pojačati igračko iskustvo zapanjujuće realnim vizualima. Zvučni efekti su jasni i čisti zahvaljujući ekspertskom audio podešavanju od strane Bang & Olufsena i HP Audio Boost tehnologije, koji daju i odličnu dubinu zvuka preko dvokanalnih zvučnika, omogućavajući gejmerima vrhunski zvuk.

„Mi smo kreirali OMEN by HP za gejmere kojima njihov PC treba da pruži odlično igračko iskustvo uz istovremenu fleksibilnost, kako bi izabrali takve performanse i dizajn koji će zadovoljiti njihove potrebe.“ – izjavio je Kevin Frost, potpredsednik i direktor HP Inc. odeljenja za personalne sisteme za krajnje korisnike. „Nova OMEN platforma se odlikuje opcijama u koje se gejmeri mogu pouzdati – snaga za bitke u pokretu, grafika za nesmetani tok igranja i napredno hlađenje za normalan rad sistema i prilikom igranja najzahtevnijih igara. OMEN by HP donosi gejmerima sve ono što im je potrebno kako bi napali prvi, ali i poslednji.“

OMEN by HP ponuda uključuje:

• OMEN laptop računare: Opremljeni moćnim hardverom i zapanjujućim 4K2 ekranom dijagonale 15,6 i 17,3 inča, ovi gejmerski laptopovi pružaju pobedničke performanse.
• OMEN desktop računare: Kombinacijom vrhunskog dizajna i tečnog hlađenja sa najnovijim Intel® Core™ procesorima3 i NVIDIA® GeForce® GTX i AMD Radeon™ grafičkim jedinicama, dobijen je sistem monstruoznih performansi sa VR sertifikatom za Vive by HTC .

OMEN laptop računari su napravljeni za igranje

Sa odlikama poput tastature sa pozadinskim “zmajevski crvenim” osvetljenjem, kao i OMEN brendingom tastature i na poklopcu sa mrežastom površinom, OMEN laptop računari se hlade dvostrukim ventilatorom koji omogućava njegove top performanse. Baterija kapaciteta od 62 vata je smeštena ravno i prema prednjoj ivici uređaja kako bi površina za hlađenje bilo što veća, a tok vazduha što bolji, bez žrtvovanja performansi. Moćni NVIDIA® GTX™ 965M grafički procesor (dostupan na određenim modelima) i Intel® Core™ i7 četvorojezgarni procesori do šeste generacije3 predstavljaju opremu sa kojom gejmer može stati pred svaki izazov ili izazivača.

Ostale karakteristike su:
• Širokougaona Vision HD kamera ili opciona Intel® RealSense™ kamera4za 3D doživljaj i sa mogućnošću kontrole aplikacija i interakcije sa računarom tokom igranja video igrara
• Do 16GB memorije i do 512GB5 PCIe SSD ili do 2TB5 (opcija sa pojedinačnim smeštajnim jedinicama) ili do 2TB5 HDD i 128GB5 SSHD (opcija sa dualnom smeštajnom jedinicom) na određenim modelima.
• HP Fast Charge6 – brzo punjenje i autonomija baterije do 10 sati7 na određenim modelima.

OMEN by HP desktop računari sertifikovani za virtuelnu realnost, sa najnovijom NVIDIA grafikom
Projektovani sa snažnim performansama i podešavanjima za virtuelnu realnost, OMEN desktop modeli se odlikuju najnovijim NVIDIA® GeForce® GTX 1080 grafičkim jedinicama za savršeno gejmersko iskustvo. Otključani Intel® Core™ i7 procesor3 donosi performanse koje su potrebne najzahtevnijim igrama i najboljem doživljaju VR-a. Opciono tečno hlađenje, kao napredni sistem hlađenja, radi tiho i hladi sistem tako da eliminiše mogućnost kašnjenja video signala. Zahvaljujući mogućnosti pristupa hardveru bez alata, gejmerima je omogućeno da jednostavno nadograde OMEN desktop sisteme.

OMEN Desktop računari se karakterišu novim OMEN logotipom na jedinstveno dizajniranom kućištu od brušenog metala i HP LED osvetljenju koje reaguje na nivo performansi u skladu sa podešavanjima od strane gejmera.

Ostale karakteristike uključuju:
• Intel® CoreTM i7-6700K procesori3 sa mogućnošću “overklokinga” na određenim modelima8
• Do 32GB memorije i značajni smeštajni kapacitet (do 512GB SSD5 i do 3TB HDD5) za čuvanje velike količine VR igara i drugog sadržaja
• Opciono je moguće opremiti sistem NVIDIA GTX 1080 Founder Edition i AMD Radeon™ R9 390X grafičkim kartama koje nude poboljšane performanse na višim rezolucijama

Dostupnost
• Očekuje se da će OMEN laptop računari sa ekranom dijagonale 15,6 i 17,3 inča, i OMEN desktop računari, u našoj zemlji biti dostupni od kraja juna.