Tajvanski proizvođač slučajno je preko test dela službene web stranice razotkrio svoj najnoviji pametni telefon nekoliko dana pre službene objave.

Test poddomen HTC-ove službene stranice je nedavno potvrdila već poznate osobine i dizajn HTC-ovog novog flagship uređaja, kao i njegovu cenu. Uređaj će u Kini koštati 5,888 yuana, imaće 6 GB RAM-a, 128 GB memorije, a nastojaće da se suprostavi oštroj konkurenciji u vidu Samsung Galaxyja S9, Apple iPhonea X i Huaweijevog P20 Pro.

Pored vrlo uočljive odsutnosti čuvenog ‘zuba’ na vrhu ekrana, HTC takođe izbegava i mega-popularni OLED ekran. Prikaz uređaja imaće dijagonalu 6 inča, kao i WQHD+ Super LCD6 panel rezolucije 1440 puta 2880 piksela.

U12 Plus takođe će imati zvučnike Boomsound, otpornost na vodu standarda IP68, slot za microSD koji uređaju može dati do 2TB dodatnog prostora, bateriju od 3500 mAh, te konačno – procesor Snapdragon 845.

Naravno, test stranica je brzo ouklonjena nakon “slučajne” objave, što znači da je HTC shvatio o čemu se radi. Na žalost marketingaša koji su hteli da svakog iznenade novim uređajem, na internet su procurile slike, cena i tehničke karakteristike uređaja.

HTC U12 Plus na tržište stiže ove srede.